RTU notiek Starptautiskā vasaras skola koka amatniecības un mākslas jomā

17. augusts, 2016
.
.
.

No 21. līdz 28. augustam Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūts (RTU MLĶF DTI) sadarbībā ar RTU Starptautiskās sadarbības departamentu organizē starptautisko vasaras skolu koka amatniecības un mākslas jomā «Journey Beyond the Traditional Wooden Craft and Art», kurā piedalās 13 studenti no sešām valstīm – Austrijas, Francijas, Grieķijas, Ķīnas, Tunisijas, kā arī no Latvijas.

Vasaras skolas dalībnieki Latvijas koka amatniecības meistaru vadībā gūs dziļāku izpratni par kokamatniecību, dizainu, Latvijas identitāti un etnogrāfijas elementiem, kā arī paši projektēs un veidos koka izstrādājumus, lietojot senos latviešu koka amatniecības rīkus.

DTI Koka tehnoloģiju darbnīcā dalībnieki apgūs iemaņas darbā ar kokapstrādes darbagaldiem, apstrādājot zāģmateriālu un iegūstot izjaucamus individuālos izstrādājumus, ko veidos no pieciem elementiem izstrādāta latviska etnogrāfiska zīme. Vasaras skolas programmas otrā daļa notiks Vienkoču parkā un Kokamatniecības muzejā Līgatnē, kur trīs dienu laikā dalībnieki gūs iemaņas darbā ar rokas kokapstrādes instrumentiem, apstrādājot vienkoci (apaļkoku) un izgatavojot izcirstus vienkočus – siles un traukus.

Paplašinot iegūtās teorētiskās un praktiskās zināšanas, dalībniekiem būs iespēja doties ekskursijā uz vienu no senākajiem brīvdabas muzejiem Eiropā – Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju, kur viņi gūs dziļāku ieskatu par Latvijas tautas kultūras mantojumu, darba un sadzīves tradīcijām. Dalībnieki iepazīsies arī ar Līgatnes unikālo koka arhitektūru papīrfabrikas ciematā un Pasaku mājā apgūs papīra liešanu. Kopumā vasaras skolas dalībnieki nedēļas laikā, apmeklējot Rīgu, Līgatni un Cēsis, gūs vispusīgu iespaidu par Latviju un tās kultūru.

RTU Starptautiskās sadarbības departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

17. augusts, 2016 plkst. 9:14

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi