RTU rektors: lai Latvija attīstītos, jāinvestē jauniešos

27. jūlijs, 2016
.
.
.

«Tā ir vienīgā iespēja – investēt jauniešos, lai Latvija attīstītos,» Latvijas Radio 1 raidījumā «Labrīt» uzsvēra Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Saruna veltīta 2016./2017. akadēmiskā gada uzņemšanas rezultātiem. RTU rektors pauda gandarījumu, ka šogad uzņemšanas laikā ir saņemts nedaudz vairāk pieteikumu nekā iepriekšējos gados. Daļā programmu uzņemšana turpināsies līdz septembra sākumam, un atsevišķās programmās studētgribētāji vēl var iegūt iespēju studēt budžeta finansētajās studiju vietās.

L. Ribickis izteica pārliecību, ka visiem vidusskolu absolventiem, kuri pauduši vēlmi un interesi studēt, RTU cenšas dot tādu izdevību, papildus augstskolas studiju programmai pirmajā studiju gadā nodrošinot iespēju atkārtoti apgūt vidusskolas līmeņa kursu, ja jauno studentu zināšanās konstatētas nepilnības. «Jebkurš jaunietis, kurš parāda, ka grib studēt un nāk uz universitāti, ar to apliecina, ka viņš to tiešām vēlas. Ir iespējams viņu iemācīt un ļaut attīstīties, lai dotu iespēju sasniegt savus mērķus, un tāpēc ir jāstrādā ne tikai formāli, bet arī individuāli ar katru studentu,» uzsvēra rektors. Vienlaikus viņš norādīja, ka tas nav viegli, ņemot vērā pieejamā finansējuma iespējas. Tomēr var uzskatīt, ka RTU strādā ļoti efektīvi, jo ar finansējuma minimumu spēj sagatavot konkurētspējīgus speciālistus, kuri ir konkurētspējīgi ne tikai Latvijā, bet arī citās Eiropas valstīs un pasaulē.

Jautāts par Inženierzinātņu vidusskolas (IZV) sasniegumiem, rektors pauda gandarījumu par RTU lēmumu izveidot IZV un to, ka skolēni ir spējuši uzrādīt tik labus rezultātus mācību olimpiādēs. IZV priekšrocība ir nelielais skolēnu skaits, kas pedagogiem sniedz iespējas ar viņiem strādāt individuāli. Mācību laikā skolēni tiek iesaistīti zinātniskajā darbā, un skolas dibinātāji cer, ka IZV absolventi vēlāk papildinās doktoru skaitu.

L. Ribicka interviju iespējams noklausīties portālā lsm.lv. (27.07.2016.)

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. jūlijs, 2016 plkst. 14:14

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi