Izsludināta pieteikšanās E. Gudrinieces un A. Ieviņa stipendijai

25. jūlijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte (MLĶF) un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) fonds sadarbībā ar RTU Attīstības fondu izsludinājis pieteikšanos Emīlijas Gudrinieces un Alfrēda Ieviņa stipendijai. Tai var pieteikties MLĶF studenti un apjoms –215 EUR mēnesī, izmaksas periods – 10 mēneši. Pavisam tiks piešķirtas divas stipendijas.

E. Gudrinieces un A. Ieviņa stipendijas mērķis ir attīstīt kvalitatīvu speciālistu sagatavošanu ķīmijas nozarē, liekot uzsvaru uz studentu zinātnisko pētījumu nozīmi mācību procesā. Stipendijai var pieteikties MLĶF bakalaura un maģistra programmu studenti ar labām un teicamām sekmēm, kuri apgūst ar organisko sintēzi, organisko vielu tehnoloģiju un bioloģiski aktīvajām vielām saistītus priekšmetus un vismaz gadu strādā zinātnisko darbu ķīmijas vai ķīmijas tehnoloģijas jomā. Stipendijas pretendentus var ieteikt arī MLĶF.

Stipendijai var pieteikties līdz 26. septembrim, pieteikumi jāiesniedz LZA sekretariātā Akadēmijas laukumā 1, 2. stāvā.

E. Gudriniece (1920–2004) bija LZA akadēmiķe, RTU profesore – izcila ķīmiķe un augstskolu pedagoģe, RTU (RPI) Organiskās sintēzes un biotehnoloģijas katedras dibinātāja un ilggadēja vadītāja (1963–1989). E. Gudrinieces zinātniskais darbs veltīts heterociklu sintēzei, to bioloģiskās aktivitātes pētījumiem, arī augu eļļu praktiskās izmantošanas iespējām biodīzeļdegvielas ražošanā.

A. Ieviņš (1897–1975) bija LZA akadēmiķis, izcils latviešu ķīmiķis, viens no kristāliskā režģa parametru rentgenogrāfiskās metodes autoriem (1935) un RTU Neorganiskās ķīmijas institūta dibinātājiem.

Papildu informācija

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

25. jūlijs, 2016 plkst. 11:15

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi