RTU svarbumbu celšanas komandas sportistes izcīna godalgas starptautiskās sacensībās

20. jūlijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) svarbumbu celšanas komandas pārstāves Sanita un Sintija Pastares ieguvušas sudraba medaļas Starptautiskās svarbumbu celšanas savienības (International Union of Kettlebell Lifting (IUKL)) triālos garajā ciklā sievietēm.

RTU Latvijas komandas sastāvā IUKL sacensībās pārstāvēja māsas Sanita un Sintija Pastares. Sievietēm garajā ciklā nebija svara kategoriju – bija tikai viena jeb absolūtā, taču to vietā bija sportistu sadalījums pēc izvēlētā bumbas svara.

Sintija Pastare (Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes absolvente) startēja ar 20 kg smago svarbumbu, kuru 10 minūšu laikā spēja fiksēt 118 reižu, uzstādot jaunu Latvijas rekordu. Diemžēl, neskatoties uz augsto rezultātu, viņa sīvā cīņā piekāpās Lielbritānijas pārstāvei, taču, ieņemot augsto 2. vietu, uz goda pjedestāla apsteidza sportisti no Polijas.

Saspringta cīņa par rezultātiem un medaļām norisinājās arī starp Sanitu Pastari (RTU Sporta klubs) un divām ASV sportistēm. Lai arī trešās vietas ieguvēju RTU pārstāve pēdējā minūtē pārliecinoši uzvarēja, no zelta medaļas viņu šķīra tikai viens punkts. Rezultātā Sanita Pastare IUKL sacensībās ieguva 2. vietu un uzstādīja jaunu Latvijas rekordu, 24 kg smago svarbumbu fiksējot 104 reizes.

No 14. līdz 18. jūlijam Daugavpilī notika vairākas ievērojamas sacensības svarbumbu celšanā. Eiropas čempionātā jauniešiem U-16 un U-18 vecuma grupās Latvijas sportisti 11 komandu konkurencē izcīnīja 2. vietu. Paralēli jauniešu čempionātam notika arī 3. Pasaules kausa posms pieaugušajiem un IUKL sieviešu triāli garajā ciklā, kas svarbumbu celšanas vēsturē notika pirmo reizi. Kopā uz sacensībām bija ieradušies sportisti no 11 valstīm.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. jūlijs, 2016 plkst. 16:07

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi