RTU kļūst par Dienvidkorejas Kinga Sedžonga universitātes institūta pārstāvi Latvijā

14. jūlijs, 2016
.
.
.

12. jūlijā Seulā, svinīgā ceremonijā, piedaloties Korejas Republikas valdības pārstāvjiem, RTU rektora vietnieks starptautiskajā sadarbībā un ārzemju studentu apmācībā profesors Igors Tipāns saņēma nominācijas dokumentu, kas apliecina, ka Rīgas Tehniskā universitāte ir Kinga Sedžonga institūta pārstāve Latvijā ar nosaukumu «Riga King Sejong Institute». Institūts nodarbosies ar korejiešu valodas un kultūras popularizāciju Latvijā.

Kinga Sedžonga institūta darbības uzsākšana Latvijā ir būtisks solis Latvijas un Korejas Republikas zinātnes un kultūras sakaru veicināšanā. Savu darbību institūts sāks šā gada septembrī RTU Ārzemju studentu departamenta Starptautiskās sadarbības centra telpās Rīgā, Kronvalda bulvārī 1, piedāvājot RTU studentiem, darbiniekiem un citiem interesentiem korejiešu valodas mācības, kā arī sniedzot ieskatu šīs zemes kultūrā un tradīcijās, tehnoloģiju attīstībā un mākslā.

«Latvija var daudz mācīties no Korejas Republikas – vispirms jau ļoti strauju tehnoloģiju attīstību, kas balstās uz izcilu tehnisko izglītību,» saka I. Tipāns. Vairākas augsta līmeņa Korejas universitātes ir RTU akadēmiskās un zinātniskās sadarbības partneri, un ir abpusēja interese sadarbību padziļināt – to apliecina nesenā RTU rektora akadēmiķa Leonīda Ribicka vizīte Korejas Republikā un pārrunas ar vairāku šīs valsts universitāšu administrāciju.

RTU un citu Latvijas augstskolu studentu interese par iespējām piedalīties apmaiņas programmās strauji pieaug, taču, lai sekmīgi šādās programmās varētu piedalīties, ir ļoti noderīga korejiešu valodas prasme, kā arī zināšanas par korejiešu tradīcijām un kultūru. Tas uzturēšanos Korejā padarīs daudz vieglāku un interesantāku.

RTU Ārzemju studentu departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. jūlijs, 2016 plkst. 9:13

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi