RTU ar Zviedrijas Karalisko Tehnisko universitāti uzsāks kopēju doktorantūras studiju programmu

16. jūnijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis un zinātņu prorektors profesors Tālis Juhna Ministru prezidenta Māra Kučinska delegācijā dodas uz Zviedrijas Karalisko Inženieru akadēmiju un Zviedrijas Karalisko Tehnisko universitāti (KTH), lai noslēgtu vienošanos par kopīgas doktorantūras programmas uzsākšanu vides inženierijas un biotehnoloģiju jomā.

Jaunā doktorantūras studiju programma sāks darboties šī gada rudenī. Programma balstīta cotutelle principā, kad doktoranti izstrādā promocijas darbu, studējot vienlaicīgi RTU un KTH, rezultātā iegūstot abu augstskolu apvienoto doktora grādu. 2016. gada rudenī studijas jaunajā programmā sāks RTU Ūdens pētniecības laboratorijas pētniece Brigita Daļecka.

Līdzšinējā sadarbībā starp KTH un RTU notikšas studentu un zinātnieku apmaiņas vizītes, kā arī vairākas pasniedzēju vieslekcijas. Abas augstskolas ir realizējušas kopējus zinātniskos projektus energoefektivitātes un pilsētplānošanas jomās. RTU un KTH veiksmīgi sadarbojušās arī BALTECH studiju centra izveidē, kurā septiņu Baltijas reģiona valstu tehnisko universitāšu studentiem tiek piedāvātas starptautiskas maģistra studiju programmas vadībzinātnēs.

Sadarbībā ar Zviedrijas Karalisko inženieru akadēmiju 2003. gadā RTU dibināja biedrību «CONNECT Latvija», kuras mērķis ir veicināt inovatīvu uzņēmumu veidošanu Latvijā. 

RTU Zinātnes koordinācijas un informācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

16. jūnijs, 2016 plkst. 13:20

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi