Latvijas Robotikas čempionātā rekordliels robotu skaits

31. maijs, 2016
.
.
.

Sestdien, 28. maijā, Rīgas Tehniskās universitātes Elektronikas un telekomunikāciju fakultātē (RTU ETF) notika Latvijas Robotikas čempionāts. Tajā piedalījās 62 komandas, kuras ar 194 robotiem pārstāvēja 189 dalībnieki no visas Baltijas.

«Prieks redzēt tik daudz jauniešu, kuri ne tikai interesējas par robotiku un modernajām tehnoloģijām, bet arī rāda savas prasmes citiem. To lieliski ilustrē fakts, ka šogad Latvijas robotikas čempionātā bijis tik daudz robotu kā vēl nevienā citā gadā,» stāsta viens no Latvijas Robotikas čempionāta organizatoriem un RTU Dizaina fabrikas vecākais eksperts Gundars Miezītis.

Linefollower jeb līnijsekotāju robotu disciplīnā par labāko atzina Ričardas Gečas («SquareRobo» komanda, Lietuva), kurš sacensībās piedalījās ar robotu «RRRLG». Skolēnu līnijsekotāju robotu konkurencē triumfēja cita lietuvieša Mantas Valentinas («SquareRobo» komanda) robots «Seklys Morka». Bet no LEGO līnijsekotāju robotiem visātrāk un precīzāk izbraukt trasi, kas veidota kā melna līnija uz balta laukuma, spēja  Eduarda Beņķa («Get Rekt m8» komanda) robots «Rusher».

No Mini Sumo dalībniekiem visveiksmīgākais bija Aleksandrs Tikacovs, kurš, pārstāvot komandu «Robotu skola», sacensībās piedalījās uzreiz ar diviem robotiem, izcīnot 1. un 2. vietu savā konkurencē – «Skorpions» (1. vieta) un «PoweRiga» (2. vieta). Labākā skolēnu Mini Sumo robota autore bija Linda Madelāne no «Preiļu RK» komandas ar robotu Mumins. Savukārt universālo Lego Sumo disciplīnā labākais starts bija Nikita Vladishev («TSI Robotikas klubs» komanda) ar robotu «TrOuBlE3». Spēcīgākais iRobot Sumo jeb radoši pārveidots putekļsūcēju robots sacensībās bija dalībniekam Donatas («Robo-G» komanda, Lietuva) ar skarbo nosaukumu «DeathStar».

Bet par radošāko un interesantāko robotu Freestyle kategorijā atzina Oskara Brauna robotu «_Two_Handed_Grabber_», kas pārstāv «Glābējkomanda-iznīcinātāji» komandu.

Latvijas Robotikas čempionāts ar dažādiem nosaukumiem tiek rīkots jau kopš 2007. gada. Tā mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par inženierzinātnēm un robotiku, kas ir viena no visstraujāk augošajām nozarēm pasaulē.

Pasākumu organizēja RTU Robotikas klubs, RTU ETF sadarbībā ar Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociāciju. Atbalstītāji – SIA «Mikrotīkls» («MikroTik»), VAS «Elektroniskie sakari», SIA «YE International» (RS Katalogs) un starptautisko uzņēmumu «iRobot» un «Accenture» Latvijas pārstāvniecības.

Latvijas robotikas entuziasti lepojas ar augstiem sasniegumiem starptautiskā līmenī, piedaloties un gūstot uzvaras tādās prestižās robotikas sacensībās kā «Robotex» Igaunijā, «RobotChallenge» Austrijā, «RoboGames» ASV un «International Robot Sumo Tournament» Japānā, apliecinot konkurētspēju robotikas jomā pasaules līmenī.

Vairāk informācijas par Latvijas Robotikas čempionātu (http://www.robotika.lv/) un pasākuma fotogrāfijas.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

31. maijs, 2016 plkst. 16:53

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi