RTU jauno studiju gadu sagaidīs ar būtiskiem jauninājumiem

24. maijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina žurnālistus uz  nākamā studiju gada ieceru un jaunā RTU zīmola grafiskās identitātes prezentāciju  ceturtdien, 26. maijā, plkst. 11 RTU Zinātniskās bibliotēkas Konferenču zālē, Paula Valdena ielā 5.

2016./2017. studiju gadu RTU sagaidīs ar augstskolai vēsturiski svarīgiem saturiskajiem, vizuālajiem un infrastruktūras jauninājumiem, par kuriem žurnālistus informēs RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, RTU studiju prorektors profesors Uldis Sukovskis un RTU jaunās zīmola grafiskās identitātes izstrādātāja dizaina studijas «Teika» direktore Liene Gaspažiņa.

«RTU ir Latvijā vecākā augstākās izglītības iestāde, kas balstās uz stipriem zināšanu un tradīciju pamatiem, taču vienlaikus ir mūsdienīga, jauneklīga universitāte, kas dzīvo līdzi laikmeta garam un atbilstoši tam veido studiju saturu, attīsta pētniecību, būvē studentu pilsētiņu Ķīpsalā un pilnveido savu vizuālo tēlu. To visu darām, lai mūsu studentiem sniegtu darba tirgum atbilstošu izglītību modernā, ērtā vidē,» saka L. Ribickis.

RTU studiju augsto kvalitāti apliecina jauniešu izvēle studēt tieši RTU, jo jau divus gadus RTU ir Latvijas lielākā augstskola studentu skaita ziņā. Arī jaunajā studiju gadā RTU studentiem piedāvās visvairāk valsts budžeta finansēto studiju vietu salīdzinājumā ar citām Latvijas augstskolām.

RTU strādā un īsteno pārmaiņas, lai atbilstoši augstskolas stratēģiskajiem mērķiem līdz 2020. gadam kļūtu par trešās paaudzes universitāti, kas nodrošina kvalitatīvu studiju procesu, izcilu pētniecību un zinātnieku radīto inovatīvo produktu komercializāciju jeb valorizāciju. RTU mērķtiecīgi attīsta savu infrastruktūru, Ķīpsalā būvējot studentu pilsētiņu, kas pēc būvniecības pabeigšanas kļūs par Baltijas reģionā modernāko inženierzinātņu studiju centru.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

24. maijs, 2016 plkst. 11:33

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi