RTU Inženierzinātņu vidusskolā viesosies izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis

23. maijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolā (RTU IZV)  trešdien, 25. maijā, plkst. 12 ar vieslekciju «Lielā Dabas grāmata ir rakstīta matemātikas valodā. Mums ir jāprot to lasīt» uzstāsies izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

«Uz RTU Inženierzinātņu vidusskolu dodos ar lielu prieku, jo mums ir ļoti svarīgi ieguldīt izcilībā. Ja analizējam procesus sabiedrībā, redzam, ka aptuveni 5% cilvēku ir tie, kuri nosaka mūsu dzīves labklājības līmeni,» saka K. Šadurskis. Savai lekcijai viņš izvēlējies izcilā zinātnieka Galileo Galileja citātu, jo, viņaprāt, matemātika kā bāzes izglītība ir laba iespēja, lai jaunieši uz tās pamatiem būvētu zināšanu un karjeras piramīdu un prasme domāt algoritmos nepieciešama visās dzīves jomās. 

«Skolu RTU dibināja, lai dotu iespēju talantīgiem jauniešiem padziļinātiapgūt eksaktās zinātnes, tā nopietni sagatavojoties inženierzinātņu studijām. Tādēļ esam gandarīti, ka, noslēdzoties pirmajam skolas gadam, kas nesis ievērojamus rezultātus, izglītības un zinātnes ministrs grib iepazīties ar RTU Inženierzinātņu vidusskolas darbību un dalīsies savās zināšanās ar skolas jauniešiem,» saka RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

2015. gada septembrī mācības IZV 10. klasē sāka pirmie 24 skolēni, kuri apgūst Vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu. Īpaša uzmanība mācību procesā ir veltīta skolēnu zinātniskajam darbam RTU fakultātēs, jau skolas solā ieinteresējot jauniešus par pētniecību un audzinot jaunu zinātnieku paaudzi.

Pirmais mācību gads skolai nesis augstus rezultātus gan Rīgas pilsētas, gan valsts olimpiādēs. Īpaši izcili rezultāti sasniegti tieši eksaktajāszinātnēs – ķīmijā, fizikā, matemātikā un bioloģijā, IZV skolēniem iegūstot 1.–3. vietu valstī.

Papildus vispārējās vidējās izglītības ieguvei IZV audzēkņi var baudīt priekšrocības, ko nepiedāvā citas vidusskolas. Piemēram, skolēniem ir iespēja strādāt RTU laboratorijās un klausīties RTU mācībspēku un nozares vadošo pētnieku vieslekcijas. Skolēni var iesaistīties arī citāsRTU piedāvātajās aktivitātēs, piemēram, Robotikas, Elektrotehnikas un Elektronikas klubos, RTU mākslinieciskajos kolektīvos un izmantot RTU sporta resursus.

IZV atbalsta SIA «LatRosTrans», AS «Latvijas Gāze», AS «Latvenergo», VISMA, Rīgas Brīvostas pārvalde, SIA «Severstal Distribution», AS «Olainfarm», tehnoloģiju partneris SIA «Lattelecom» un skolas draugi UPB un SIA «ITERA Latvija».

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

23. maijs, 2016 plkst. 14:26

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi