RTU aicina pieteikties Latvijas Robotikas čempionātam

18. maijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina bērnus un jauniešus līdz 24. maijam pieteikties Latvijas Robotikas čempionātam. Dalība pasākumā ir bez maksas, nav arī ierobežojumu reģistrēto robotu un komandas dalībnieku skaitam un dalībnieku vecumam.

Latvijas Robotikas čempionāts notiks sestdien, 28. maijā, plkst. 10 RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātē (ETF), Rīgā, Āzenes ielā 12. Pasākumam pieteikties var, aizpildot elektronisko reģistrācijas anketu. Čempionātā gaidīts ikviens, kuru interesē roboti, Latvijas sasniegumi robotikā un iespēja redzēt īstu cīņas garu.

Latvijas Robotikas čempionāta mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par inženierzinātnēm un robotiku, kas ir viena no visstraujāk augošajām nozarēm pasaulē. Šajā pasākumā ik gadu piedalās robotu būves entuziasti no visām Baltijas valstīm.

Čempionātā tā dalībnieki piedalīsies ar šādiem robotiem:

  • Linefollower jeb līnijsekotāju roboti. To uzdevums ir pēc iespējas ātrāk un precīzāk izbraukt trasi, kas ir veidota kā melna līnija uz balta laukuma;
  • Mini Sumo – mazākie, bet ne vārgākie sumo roboti, turklāt tie ir ļoti ātri;
  • Lego Sumo, spēj pārsteigt ar universālo pielietojumu;
  • iRobot Sumo jeb radoši pārveidoti putekļsūcēju roboti, kas cīnās ringā;
  • Mega Sumo ir nopietnākā un skatītājiem visinteresantākā sumo robotu kategorija, kurai raksturīgs agresīvs cīņas stils;
  • Freestyle kategorijā jebkuram dalībniekam ir iespēja demonstrēt savus robotikas sasniegumus plašam skatītāju lokam;
  • Folkrace roboti sacenšas šķēršļu trasē, ko spējīgi izbraukt ir tikai izveicīgākie un attapīgākie roboti.

Vairāk informācijas par Latvijas Robotikas čempionātu – RTU Robotikas kluba mājaslapā un Latvijas Robotikas čempionāta Facebook lapā.

Pasākumu organizē RTU Robotikas klubs, RTU ETF sadarbībā ar Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociāciju.

Robotika ir viena no visstraujāk augošajām nozarēm. Roboti tiek konstruēti industriāliem mērķiem, sadzīves atvieglošanai, kā arī priekam un sacensībām. Latvijas robotikas entuziasti ir piedalījušies un guvuši uzvaras tādās prestižās robotikas sacensībās kā «Robotex» Igaunijā, «RobotChallenge» Austrijā, «RoboGames» ASV un «International Robot Sumo Tournament» Japānā, apliecinot konkurētspēju robotikas jomā pasaules līmenī.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. maijs, 2016 plkst. 13:27

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi