Par RTU Goda absolventu kļūst Cēsu mērs Jānis Rozenbergs

2. maijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) «RTU Goda absolventa 2015» titulu saņēmis Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, kurš ir sniedzis būtisku ieguldījumu inženiertehniskās izglītības kvalitātes uzlabošanā. J. Rozenberga sumināšana notika RTU Absolventu dienā, kas norisinājās 29. aprīlī RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā.

J. Rozenbergs RTU Goda absolventa titulu saņēma par nozīmīgu ieguldījumu RTU studiju procesa realizēšanā un zinātnes attīstības atbalstīšanā.

«Ar šo goda titulu vēlamies uzsvērt, cik svarīgs ir sistemātisks vietējo pašvaldību atbalsts izglītības iestādēm. RTU nostāja ir tāda, ka kvalitatīvai izglītībai jābūt pieejamai ne tikai Rīgā, bet arī reģionos — tuvāk uzņēmējiem, tuvāk studējošo ģimenēm. Augstskola attīsta un pilnveido filiāļu tīklu visā Latvijā, lai būtu iespēja reģionos paturēt izcilākos prātus un iesaistīt viņus vietējā uzņēmējdarbībā. Ikdienas darbā neatsverama nozīme ir ne tikai pretimnākošai attieksmei un praktiskiem ieteikumiem, bet arī veiksmīgai sadarbībai pasākumu un filiāles padomes darba organizēšanai. Jānis Rozenbergs kā pašvaldības vadītājs ir nenogurstoši atbalstījis RTU Cēsu filiāli, lai realizētu šos principus dzīvē,» saka RTU Cēsu filiāles direktors un RTU Absolventu asociācijas valdes loceklis Alvis Sokolovs.

«Apzinos, ka šī milzīgā atzinība, protams, ir ne tikai pateicība par līdz šim paveikto, bet arī zināms avanss nākotnei. Pēc savas pieredzes varu teikt, ka sadarbībā ar RTU nekā sarežģīta nav, — augstskola ir vērsta uz attīstību, abās pusēs ir dzirdīgas ausis un vēlme īstenot jaunas idejas. Liels paldies par vieglumu, ar kādu noris mūsu sadarbība! Tas rada iespēju stiprināt ne tikai augstskolas un pašvaldības darbību, bet reģionu kopumā,» saka J. Rozenbergs.

Jānis Rozenbergs 2004. gadā absolvējis RTU Rīgas Biznesa skolu, iegūstot MBA grādu. 2013. gadā viņš kļuva par Cēsu novada domes priekšsēdētāju un sava darba laikā ir sniedzis atbalstu RTU Cēsu filiālei, palīdzot reģionā attīstīt inženierzinātņu studiju iespējas.

Līdz šim Goda absolventu RTU izraudzījās rudenī, īsi pirms Latvijas dzimšanas dienas. Taču Absolventu dienas pasākumā RTU Senāta priekšsēdētāja Elīna Gaile-Sarkane savā uzrunā paziņoja, ka turpmāk RTU Goda absolventa un RTU mecenātu godināšana, kad universitāte saka paldies absolventiem, kuri  investējuši savas zināšanas un atbalstījuši augstskolas darbību, notiks RTU Absolventu dienā — katru gadu aprīļa pēdējā piektdienā.

Titulu «Goda absolvents» RTU izveidoja 2013. gadā un to piešķir par ieguldījumu RTU un Latvijas sabiedrības labā, izaugsmē un attīstībā izglītības jomā, zinātnē, inženierzinātnēs, tehnoloģijā, ekonomikā, kultūrā vai sportā. Līdz šim RTU Goda absolventa titulu ir saņēmuši SIA «Itera Latvija» valdes priekšsēdētājs Juris Savickis, «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors Juris Gulbis, kā arī ilggadējs AS «Latvijas Gāze» valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

2. maijs, 2016 plkst. 12:20

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi