RTU studenti aicina skolēnus piedalīties Elektronikas olimpiādē

22. marts, 2016
.
.
.

Lai popularizētu elektronikas studijas un sniegtu iespēju skolēniem gūt dziļāku priekšstatu par elektronikas nozari, Rīgas Tehniskās universitātes Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes (RTU ETF) Studentu pašpārvalde aicina skolēnus piedalīties Skolēnu elektronikas olimpiādē. Neklātienes kārta notiks 14. aprīlī, savukārt klātienes kārta – 29. aprīlī.

«Ja Tev ir bijusi vēlme izveidot savu LED apgaismojumu, jaudīgas skandas, ģitāras pedāļus vai pat radio uztvērēju, šī olimpiāde ir domāta tieši tev! Lai piedalītos olimpiādē, pietiek ar vidusskolā iegūtajām matemātikas un fizikas zināšanām. Uzdevumu izpildi atvieglos praktiskās zināšanas par elektroniku un loģiskā domāšana,» aicinot piedalīties olimpiādē, uzsver olimpiādes organizētājs, ETF Studentu pašpārvaldes aktīvists Kaspars Zaķis.

Olimpiāde norisināsies divos posmos. Pirmajā posmā skolēniem neklātienē 14. aprīlī būs jāizpilda tiešsaistes uzdevumi. Tos varēs pildīt kādā no sev izdevīgajiem laikiem: plkst. 10, plkst. 14 vai plkst. 18. Uzdevumu pildīšanai tiks atvēlētas divas astronomiskās stundas. Neklātienes kārtas uzdevumus varēs pildīt interneta vietnē.

Uz klātienes kārtu, kas 29. aprīlī norisināsies ETF, Rīgā, Ķīpsalā, Āzenes ielā 12, tiks uzaicināti augstāko rezultātu ieguvušie neklātienes kārtas dalībnieki. Pēc tam būs iespēja doties ekskursijā uz datu komunikāciju sistēmu izveidošanas un pakalpojumu sniegšanas uzņēmumu SIA «Mikrotīkls».

Pirms olimpiādes savas zināšanas iespējams pārbaudīt, pildot sagatavošanās uzdevumus, kas atrodami ej.uz/ETF-SEO2016-gatavs. Tie olimpiādē palīdzēs sasniegt labākus rezultātus.

Sīkāka informācija par olimpiādi atrodama olimpiādes Facebook lapā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. marts, 2016 plkst. 11:13

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi