RTU Ēnu dienā pulcē vairāk nekā pussimtu skolēnu

10. februāris, 2016
.
.
.

Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) Ēnu dienā apmeklējuši vairāk nekā 50 skolēnu no 18 dažādām Latvijas pilsētām. RTU «ēnām» piedāvāja iespēju veikt eksperimentus laboratorijās, piedalīties pētījumu izstrādē, kā arī iepazīties ar citiem RTU pētnieku un darbinieku pienākumiem. Ēnu diena notika trešdien, 10. februārī.

Atklājot Ēnu dienu, RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis sveica skolēnus RTU, uzsverot, ka jau otro gadu pēc kārtas RTU ir Latvijas lielākā augstskola studentu skaita ziņā un viņam prieks, ka patlaban arvien vairāk skolēnu izrāda interesi par inženierzinātņu studijām. Rektors skolēniem novēlēja iedvesmas pilnu dienu, «ēnojot» RTU darbiniekus, un izteica cerību jau septembrī viņus ieraudzīt RTU studentu pulkā. «Studēt inženierzinātnes ir perspektīvi, inženiera profesija darba tirgū vienmēr būs pieprasīta,» pauda L. Ribickis.

Ēnu dienās piedalījās 27 RTU pētnieki un administrācijas darbinieki – seši no administratīvajām vienībām un 21 no zinātniskajiem institūtiem, laboratorijām un katedrām. Ēnu diena ir pasaulē atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.–12. klases skolēniem, lai iepazīstinātu skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Tās laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.

Fotogalerija

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

10. februāris, 2016 plkst. 14:40

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi