RTU Fizikas dienā 11.–12. klases skolēniem palīdzēs gatavoties fizikas centralizētajam eksāmenam

3. februāris, 2016
.
.
.

Rosinot vidusskolēnu interesi par inženierzinātnēm un sniedzot viņiem iespēju veiksmīgi sagatavoties centralizētajam eksāmenam fizikā, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) 11. un 12. klases skolēniem rīko Fizikas dienu. Tās laikā skolēniem būs iespēja sīkāk iepazīties ar centralizēto eksāmenu fizikā, kā arī veikt dažādus laboratorijas darbus.

Fizikas diena notiks sestdien, 6. februārī, no plkst. 10 līdz 14.30 RTU telpās, Kronvalda bulvārī 1. Pasākumā piedalīsies ap 60 skolēnu un viņiem būs iespēja iepazīties ar fizikas centralizētā un piloteksāmena uzbūvi, uzdevumu veidiem, mācīties strādāt ar formulu lapu, kā arī uzzināt vairāk par vērtēšanas kritērijiem. Skolēni varēs uzdot jautājumus arī fizikas mācību grāmatu autoriem.

Skolēniem būs iespēja izstrādāt arī dažādus laboratorijas darbus par optiku, molekulārfiziku, elektrību un mehāniku. Darbnīcas vadīs RTU Bērnu un jauniešu universitātes vadītājs Aleksandrs Kalinovskis, RTU Sagatavošanas kursu nodaļas vadītāja Loreta Juškaite, Siguldas Valsts ģimnāzijas fizikas skolotājs Jānis Bukins un citi.

Fizikas dienu rīko RTU Sagatavošanas kursu nodaļa.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

3. februāris, 2016 plkst. 11:05

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi