RTU aicina skolēnus pieteikties Bērnu un jauniešu universitātes nodarbībām

29. janvāris, 2016
.
.
.

Otrdien, 2. februārī, sākas pavasara semestra nodarbības Rīgas Tehniskās universitātes Bērnu un jauniešu universitātē (RTU BJU). Tās tiks piedāvātas trim pamatskolēnu klašu grupām. 7.–9. klases, kā arī 2.–3. klases skolēniem vēl ir iespēja pieteikties nodarbībām.

RTU BJU nodarbības ir bez maksas un notiek RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā, RTU Dizaina centrā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 6. Pieteikties nodarbībām interesenti aicināti, aizpildot reģistrācijas anketu. Vietu skaits ierobežots.

Šajā semestrī skolēni inženierzinātņu un dabas zinātņu nodarbību ciklā iepazīsies ar mehānikas pamatprincipiem un niansēm — uzzinās, kāpēc lietas kustas, kā uzbūvēt izturīgu tiltu, kā cilvēks ar viena pirksta spēku var pacelt autobusu. Pētīs arī, kas interesants vēl bez dzēriena slēpjas skārdenē, kas dzīvo paklājā un kas – lācītim vēderā. Tiks šķetināti arī jautājumi par skaņu, cilvēka maņām, dzīvajām būtnēm, evolūciju un daudz ko citu.

7. – 9. klases nodarbības notiks trešdienās plkst. 16.30 – 18 Ķīpsalas ielā 6, 306. auditorijā. Pirmā nodarbība – 3. februārī. Savukārt 2.–3. klases nodarbības notiks otrdienās plkst. 16 – 17 Ķīpsalas ielā 6, 208. auditorijā. Pirmā nodarbība – 2. februārī.

RTU BJU ir izveidota, lai veicinātu bērnu un jauniešu dabisko zinātkāri, atklātu viņu talantus un iepazīstinātu ar nākotnes studiju un karjeras iespējām. Tā ir vieta, kur bērni un jaunieši var pavadīt brīvo laiku un iegūt atbildes uz daudzajiem «kāpēc?». Te netiek liktas atzīmes, bet katrs jautājums ir uzmanības un izpētes vērts.

2015. gada vasarā RTU BJU kļuva par dalībnieci tīklojumā EUCU.net, kas apvieno un veicina sadarbību starp bērnu un jauniešu universitātēm Eiropā un citviet pasaulē.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. janvāris, 2016 plkst. 13:01

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi