RTU apbalvo labākos Latvijas ķīmijas skolotājus

7. decembris, 2015
.
.
.

«Paldies par mīlestību, ko veltāt savai profesijai – ķīmijai!» šādi pateicības vārdi piektdien, 4. decembrī, tika daudzināti Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē (RTU MLĶF), kur notika ikgadējais Latvijas ķīmijas un dabaszinātņu skolotāju seminārs, kurā tika sveikti trīspadsmit labākie ķīmijas skolotāji, kuri savus skolēnus izcili sagatavojuši studijām RTU. Stipendijas studijām saņēma arī divi izcilākie MLĶF studenti.

«Liels paldies skolotājiem par entuziasmu un milzīgo darbu un paldies RTU kolēģiem, kuri ļoti augstu tur kvalitātes latiņu studijās un zinātnē. Tieši kopīgs darbs palīdzēs attīstīties un sasniegt jaunas zinātnes virsotnes,» sveicot skolotājus, sacīja U. Sukovskis. Skolotāji no Latvijas reģioniem un Rīgas saņēma RTU MLĶF un citu institūciju – Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA), Latvijas Organiskās sintēzes institūta, AS «Valmieras stikla šķiedra», AS «Olainfarm» – apbalvojumus.

Šogad par sasniegumiem skolēnu sagatavošanā ķīmijā un prasmi ieinteresēt skolēnus tālākajām studijām ķīmijas nozarē RTU ķīmijas profesores Emīlijas Gudrinieces vārdbalvu LZA pasniedza Ziemeļvalstu ģimnāzijas ķīmijas, bioloģijas un dabaszinību skolotājai Vēsmai Sūnai. Viņa ķīmijas studijām iedvesmojusi daudzus skolēnus, tostarp, RTU jauno zinātnieci, Vispārīgās ķīmijas tehnoloģijas institūta vadošo pētnieci Dagniju Loču. V. Sūna atzina, ka apbalvojums viņas dzīvē ir ļoti zīmīgs un visiem klātesošajiem skolotājiem novēlēja skolēnus, kuri sekotu ķīmijas aicinājumam un izvēlētos arī savu turpmāko dzīvi saistīt ar šo zinātni.

«Šodien Jūsu amata svētkos mēs ļoti priecājamies par to, ka Jūs sajūtat savus darba augļus, sajūtat to, ka Jūsu kādreizējie skolēni sasniedz savas karjeras būtiskus pakāpienus. Mēs ikviens vēlamies, lai tie nebūtu beidzamie un būtu pēc iespējas pamanāmāki un veiksmīgāki mūsu ekonomikai un zinātnei. Esam gandarīti izteikt pateicību skolotājai, kura sniegusi ieguldījumu Latvijas ķīmijas zinātnieku paaudzes sagatavošanā,» sveicot V. Sūnu, uzsvēra LZA prezidents Ojārs Spārītis.

Latvijas Organiskās sintēzes institūts savu apbalvojumu pasniedza divām skolotājām – Rīgas Franču liceja skolotājai Dacei Bērziņai un Rēzeknes 2. vidusskolas skolotājai Gaļinai Daugovičai. Savukārt AS «Olainfarm» balvu saņēma Daugavpils 10. vidusskolas skolotāja Nataļja Tetereva. AS «Valmieras stikla šķiedra» balvu pasniedza Smiltenes Centra vidusskolas skolotājai Vislavai Pubulei, Priekuļu vidusskolas skolotājam Imantam Skrastiņam un Valmieras Valsts ģimnāzijas skolotājam Jurim Vaivadam.

RTU MLĶF apbalvojumus saņēma seši skolotāji: Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolotāja Irina Fjodorova, Rīgas 74. vidusskolas skolotāja Jeļena Zaikina, Balvu Valsts ģimnāzijas skolotāja Anita Balantajeva, Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas skolotāja Evi Kūriņa, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas skolotājs Oļģerts Gūtmanis, Aizputes vidusskolas skolotāja Irita Dobele.

O. Spārītis skolotājiem vēlēja saglabāt garīgo sinerģiju ar audzēkņiem, kā arī entuziasmu un enerģiju, kas pārceļotu uz audzēkņiem, radot viņos degsmi mācīties ķīmiju. «Visvairāk – lai jums būtu pārliecība par to, ka jūs audzēkņiem mācāt ne tikai teorētisku fundamentālās zinātnes pamatu, bet dodat viņiem arī pamatu dzīvei, ar kuru viņi spēs nodrošināt savu ģimeni un celt valsts ekonomiku,» uzsvēra O. Spārītis.

Pasākumā tika sveikti arī divi izcilākie RTU MLĶF studenti, 2. kursa maģistranti Agnese Stikute un Kristers Ozols. Viņiem tika piešķirta profesoru Emīlijas Gudrinieces un Alfrēda Ieviņa stipendija, kas ļaus vēl nopietnāk pievērsties studijām un zinātniskajam darbam.

Pēc apbalvošanas skolotāji devās uz uzņēmumu SIA «Bauskas alus». RTU un ķīmijas uzņēmumu apbalvojumi skolotājiem tiek piešķirti kopš 1999. gada, savukārt Emīlijas Gudrinieces balva – kopš 2006. gada. Ik gadu pēc semināra tiek organizētas arī ekskursijas uz dažādām ražotnēm, lai skolotājiem sniegtu ieskatu ķīmiskās rūpniecības attīstībā un veicinātu viņu ieinteresētību šāda veida ekskursijās vest arī savus audzēkņus.

Pasākuma fotogalerija

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

7. decembris, 2015 plkst. 13:21

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi