RTU profesors Andrejs Krasņikovs ievēlēts par LZA akadēmiķi

1. decembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes profesors Andrejs Krasņikovs ievēlēts par Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) īsteno locekli – akadēmiķi.

LZA Rudens pilnsapulcē tika ievēlēti jauni LZA īstenie locekļi, jeb akadēmiķi. Šogad par akadēmiķi tika ievēlēts RTU profesors Andrejs Krasņikovs – RTU Mehānikas institūta Teorētiskās mehānikas un materiālu pretestības katedras profesors un Betona mehānikas laboratorijas vadošais pētnieks.

Krasņikova pētnieciskā darbība saistās ar šķiedru betona mikromehāniku ar mērķi izveidot jaunus būvmateriālus un betona ieklāšanas mašīnas. Viņa vadībā izstrādātas vairāk nekā četrdesmit zinātniskās publikācijas un patentēti vairāk nekā divdesmit izgudrojumi, kā arī dažādas konstrukcijas peristaltiskie sūkņi, šķiedru ieklāšanas mehānismi un šķiedru betona izgatavošanas paņēmieni. Par pētījumiem šajā jomā viņš 2015. gadā ieguva Frīdriha Candera balvu – nozīmīgāko apbalvojumu mehānikas jomā Latvijā.

Akadēmiķis ir augstākais zinātniskā darba vērtējums Latvijā. Šo goda nosaukumu LZA piešķir ierobežotam zinātnieku skaitam, kas veikuši  augsta līmeņa pētniecisko darbu un bijuši autori starptautiski atzītām publikācijām.

Zinātniskās darbības projektu koordinācijas un informācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

1. decembris, 2015 plkst. 14:39

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi