RTU studentu eksperimentus skaties LTV raidījumā «Gudrs. Vēl gudrāks»!

27. novembris, 2015
.
.
.

Eksperiments! Šāda konkursa jautājumu kategorija Latvijas Televīzijas (LTV) spēlē skolēniem «Gudrs. Vēl gudrāks» 2015./2016. gada sezonā ir jaunums, un par tās saturu rūpējas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti. Viņi ik piektdienas vakaru ir redzami LTV ekrānā, konkursa dalībniekiem rādot eksperimentus un, uz tiem pamatojoties, uzdodot jautājumus. Piektdien, 27. novembrī, 7. klases finālspēlē dalībniekiem bija jāatbild uz jautājumu par mehāniku. To uzdeva RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes 3. kursa students Artūrs Smalkais.

Jaunā LTV skolēnu erudīcijas spēles sezona sākās 9. oktobrī un turpināsies līdz pat mācību gada beigām maijā. Raidījums ēterā tiek demonstrēts piektdienu vakaros plkst. 19.05, un tajā piedalās Latvijas vispārizglītojošo skolu 5.-12. klases skolēni, sākot ar 6. klases skolēniem un, soli pa solim katru mēnesi spēlējot nākamajai vecuma grupai, maijā sezonu noslēdz piektklasnieki.

Šī ir jau trešā raidījuma sezona, un arī šogad spēli vada Valters Frīdenbergs un Kaspars Ozoliņš. Spēlē var piedalīties ne tikai klātienē, bet spēlēt arī aplikācijas spēli mobilajās ierīcēs. Raidījuma ierakstus iespējams noskatīties arī internetā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. novembris, 2015 plkst. 9:34

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi