RTU studenti būvēs pneimoauto

26. novembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes (RTU MTAF) studiju programmas «Automobiļu transports» studenti piedalās starptautiskā pneimoauto būvēšanas konkursā «IX. International Aventics Pneumobile Competition».

Šobrīd notiek konkursa pirmā kārta, kuras laikā līdz 2015. gada 31. decembrim «RTU Auto» komanda, kas startē ar 32. kārtas numuru, gatavo tehnisko dokumentāciju. Žūrija, kura vērtēs iesniegtos dokumentus, kā vienu no būtiskākajiem punktiem ņems vērā komandu piedāvātos inovatīvos risinājumus pneimoauto projektā. Izturot konkursa pirmo kārtu, RTU studenti varēs sākt būvēt jau īstu transporta līdzekli.

«RTU komandā ir MTAF studenti un treneris. Mūsu komandas treneris ir Automobiļu katedras laboratorijas vadītājs Jānis Rudzītis, kurš ir cilvēks ar ļoti labu tehnisko izjūtu un projektēšanas pieredzi,» stāsta MTAF Automobiļu katedras vadītājs un docents Aivis Grīslis.

Pneimoauto jādarbojas ar fiksēta apjoma saspiestu gaisu, kas darbina pneimatiskos cilindrus un vārstus, kurus kopā ar citām detaļām konkursā nodrošina pasākuma organizētājs – pasaulē vadošais pneimatikas un citu tehnisko komponenšu ražotājs «Aventics».

Ungārijā notiekošajā pneimoauto būvēšanas konkursā «IX. International Aventics Pneumobile Competition» dalību apstiprinājušas 55 komandas no 8 Eiropas valstīm. Labākās no tām 2016. gada 6. un 7. maijā Ungārijā sacentīsies vairākās disciplīnās.

Uzbūvētos pneimoauto salīdzinās gan pēc to tehniskās atbilstības un projekta normatīvu precizitātes, gan arī trijās sacensībās: ekonomiskais brauciens, manevrētspēja, braucot pa īpašu trasi, kā arī maksimālais paātrinājums jeb dragreiss.

Vairāk informācijas konkursa mājas lapā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

26. novembris, 2015 plkst. 15:55

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi