RTU studentu pūtēju orķestris «SPO» koncertā «Pour flirt» atskaņos franču mūziku

26. novembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu pūtēju orķestris «SPO» trešdien, 2. decembrī, plkst. 19  aicina uz franču mūzikas koncertu «Pour flirt». Koncerts notiks RTU Mazajā zālē, Rīgā, Kaļķu ielā 1. Mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents – Māris Martinsons, diriģents – Dainis Cimermanis. Ieeja – bez maksas.

Iepriekš «SPO» koncertprogrammas veidojis, iekļaujot tajās gan latviešu, gan ārzemju komponistu skaņdarbus. Šajā koncertā pirmo reizi orķestris pievērsies  vienas valsts komponistu daiļradei, līdz ar to koncertā izskanēs jauniestudējumi.

Koncertā klausītājiem tiks atsķaņots Žaka Ofenbaha «Can-Can» no uvertīras «Orfejs pazemē», popūrijs no rokoperas «Nožēlojamie», Džo Dasēna (Joe Dassin) pasaulslavenais skaņdarbs «Les champs – elisees», kā arī citi pasaulslaveni franču mūzikas šedevri.

«SPO» koncertdarbībai un sadzīvei raksturīgs dzīvesprieks un entuziasms. 2014. gadā orķestris nosvinēja savu 50. jubileju. Orķestrī spēlē studenti un jaunieši no dažādām Latvijas augstskolām, kā arī veterāni, kuri sevī saglabājuši studentu garu. Katru gadu «SPO» piedalās dažādos svētkos, festivālos, gājienos kā arī valsts un pašvaldību organizētajos pasākumos. Viņu spēkos ir atskaņot dažādu žanru un gadsimtu skaņdarbus. Diapazons plešas no baroka līdz džezam.  «SPO» priekšnesumus paspilgtina deju grupa.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

26. novembris, 2015 plkst. 15:32

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi