Tehniskās jaunrades dienā Daugavpils jaunieši varēs iejusties inženieru ādā

24. novembris, 2015
.
.
.

Daugavpils un apkārtnes jaunieši vecumā no 10 līdz 23 gadiem aicināti piedalīties Tehniskās jaunrades dienā, kuras laikā viņiem būs iespēja iejusties inženieru ādā, aizraujošās darbnīcās un sacensībās pārbaudot savas spējas sudraba iegūšanā, gaismekļu veidošanā un pat raķešbūvē.

Pasākums norisināsies sestdien, 28. novembrī, Daugavpilī, Daugavpils 10. vidusskolā, Tautas ielā 11. Reģistrācija, sākot no plkst. 11.30, darbnīcas darbosies plkst. 12 un 15. Dalība pasākumā – bez maksas.

Jauniešivarēs darboties «Robotikas darbnīcā», kas katru gadu piedāvā aizraujošurobotu būvēšanu un šogad sola ko nebijušu. «Ķīmijas laboratorijā» dalībniekiem būs iespēja  izmēģināt sudraba spoguļa eksperimentu. «Mehānikas praktikuma» apmeklētāji varēs nodoties straujās raķetes konstruēšanai, savukārt «Elektrostacijā» jaunieši varēs radīt savu gaismekli, kas noderēs tumšajos ziemas vakaros. Darbnīca piedāvās novērot arī bezvadu elektrību, Freneļa lēcu un Teslas spoli.

Savukārttie, kuri mājās no makaronu paciņas un līmes būs uzkonstruējuši 55 cm garu spageti tiltu, pasākumā varēs pārbaudīt tā izturību, sacenšoties arsava vecuma jauniešiem par izturīgākā tilta īpašnieka titulu. Papildus darbnīcām paredzēti arī aizraujoši fizikas un ķīmijas eksperimenti. Pasākuma apmeklētāji aicināti arī uzzināt vairāk par inženierzinātņu studiju iespējām, kā arī tehniskās jaunrades pulciņiem, kuros iegūt praktiskas tehniskās zināšanas, un pārliecināties par inženierzinātņu radošo dabu.

Tehniskās jaunrades dienas notiek jau septīto gadu, pulcējot ap 4000 dalībnieku no visas Latvijas. To mērķis ir rosināt pamata un vidējās izglītības vecuma jauniešu interesi par inženierzinātnēm. Pieteikuma anketu dalībai vienā vai vairākās disciplīnās, kā arī sīkāku informāciju par plānotajām aktivitātēm iespējams atrast pasākuma mājaslapā www.tjd.lv.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

24. novembris, 2015 plkst. 11:14

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi