RTU forumā ar pašvaldībām pārrunās turpmākās sadarbības iespējas

19. novembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) trešdien, 25. novembrī, rīko pašvaldību forumu «Sadarbība attīstībai». Tajā RTU pārstāvji tiksies ar Latvijas pašvaldību pārstāvjiem, kuri noslēguši sadarbības līgumu ar RTU, lai kopīgi izstrādātu sadarbības vadlīnijas, uzturētu dialogu un veidotu praktisku sadarbību gan RTU, gan pašvaldību attīstībai.

Forums notiks RTU Dizaina centrā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 6, 115. auditorijā. To ar uzrunu atklās RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards. Forumā piedalīsies pārstāvji no Daugavpils, Liepājas, Valmieras, Ventspils pilsētas pašvaldībām, kā arī pārstāvji no Ādažu, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Madonas, Ogres un Ventspils novada pašvaldībām.

Foruma pirmajā daļā ar īsu ievadu par RTU iespējamiem sadarbības virzieniem ar pašvaldībām un to teritorijās esošiem uzņēmumiem «Zināšanas jaunām iespējām» uzstāsies RTU zinātņu prorektors profesors Tālis Juhna. Par Ķekavas novada pieredzi, veidojot sadarbību ar universitāti, lekcijā «No papīriem līdz produktiem» runās  Ķekavas novada domes Attīstības un vides komitejas vadītājs Juris Jerums, savukārt RTU Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas institūta direktors un Ogres novada domes deputāts Egils Dzelzītis iezīmēs tematu par partnerības nepieciešamību «Pašvaldību nākotnes izaicinājumi un partnerības aktualitāte».

Foruma otrajā daļā notiks paneļdiskusija par attīstību veicinošu partnerības modeli. Tajā piedalīsies RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes dekāns Oskars Krievs, Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns, RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma ekonomikas institūta direktore Ineta Geipele, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Vispārīgās ķīmijas tehnoloģijas institūta vadošais pētnieks Jānis Ločs,  Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters un RTU Studentu parlamenta prezidente Evija Kaminska.

Patlaban RTU noslēgusi sadarbības līgumu ar Cēsu, Dobeles, Daugavpils, Valmieras, Madonas, Liepājas, Bauskas, Ventspils u. c. pašvaldībām. Sadarbības tīklu RTU veido, lai gan popularizētu inženierzinātņu studijas reģionos, gan ļautu aktīvāk sadarboties ar reģiona uzņēmumiem, gan motivētu RTU absolventus attīstīt uzņēmējdarbību Latvijas novados.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

19. novembris, 2015 plkst. 13:38

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi