RTU rektora amatam viens pretendents — Leonīds Ribickis

11. novembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektora amata vēlēšanām, kuras notiks pirmdien, 21. decembrī, plkst. 12.00 Kaļķu ielā 1, Lielajā zālē, ir izvirzīts viens pretendents — pašreizējais RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis. Viņa kandidatūru izvirzījusi ne tikai universitātes akadēmiskā vide, bet arī darba devēji — RTU Padomnieku konvents, kurā darbojas Latvijas lielāko uzņēmumu vadītāji. Tas ir apliecinājums L. Ribicka ieguldījumam ne tikai studiju un zinātniskajā darbā, bet arī RTU sadarbībā ar industriju, kur karjeru veiksmīgi veido RTU absolventi un kas ikdienā izmanto RTU zinātnieku radītās tehnoloģijas un produktus. 

Paldies darbiniekiem, kas ieradās uz tikšanos 30. novembrī Kaļķu ielā 1 un 7. decembrī Āzenes ielā 12!

L. Ribicki atkārtotai ievēlēšanai rektora amatā ir izvirzījušas visu RTU deviņu fakultāšu domes, RTU Padomnieku konvents,  RTU Rīgas Biznesa skolas Padomnieku konvents, RTU Studentu parlaments, RTU Satversmes sapulces priekšsēdētājs Bruno Grasmanis un RTU Senāta priekšsēdētāja Elīna Gaile-Sarkane.  

RTU rektora vēlēšanu nolikums nosaka, ka par universitātes rektoru var ievēlēt RTU profesoru, kura kopējais darba stāžs RTU profesora amatā ir ne mazāks kā 5 gadi. RTU Satversmes sapulce rektoru ievēlē uz pieciem gadiem, bet ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas. Rektors ir uzskatāms par ievēlētu, ja balsošanā piedalījušās vismaz divas trešdaļas RTU Satversmes sapulces locekļu un kandidāts ieguvis vairāk nekā pusi balsošanā piedalījušos Satversmes sapulces locekļu balsu.

Ar rektora amata kandidātu izvirzīšanas nosacījumiem, kandidātiem nepieciešamajām prasībām, iesniedzamajiem pieteikuma dokumentiem un vēlēšanu norisi var iepazīties šajos dokumentos:

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. novembris, 2015 plkst. 16:46

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi