RTU 9. oktobra vakarā startēja LTV raidījumā «Gudrs. Vēl gudrāks»

9. oktobris, 2015
.
.
.

Kādas trīs sastāvdaļas nepieciešamas, lai notiktu miltu uzliesmošana? Vai degošu eļļu var dzēst ar ūdeni? Uz šiem un citiem jautājumiem, ko uzdod Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti, būs jāatbild Latvijas Televīzijas (LTV) spēles «Gudrs. Vēl gudrāks» dalībniekiem, jo RTU studenti 2015./2016. mācību gadā raidījumā gan rāda eksperimentus, gan, pamatojoties uz tiem, uzdod konkursa jautājumus par dažādiem eksakto zinātņu tematiem. Pirmais raidījums ēterā bija piektdien, 9. oktobrī. Sezonas pirmo spēli uzsāka divpadsmit 6. klases skolēni, kuriem eksperimentu par miltu uzliesmošanu rādīja un konkursa jautājumu uzdeva RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes students Jurģis Ruža. Viņš jautājumus uzdos arī citos raidījumos oktobrī, kad par gudrinieka titulu cīnīsies Latvijas skolu sestklasnieki.

LTV spēlē «Gudrs. Vēl gudrāks», kas TV ēterā tiek demonstrēta piektdienu vakaros plkst. 18.55, piedalās Latvijas vispārizglītojošo skolu 5.—12. klases skolēni, sākot ar 6. klases skolēniem un, soli pa solim katru mēnesi spēlējot nākamajai vecuma grupai, maijā sezonu noslēdzot piektklasniekiem. Kopumā raidījumu ēterā varēs skatīt 32 piektdienu vakarus un pārliecināties, cik erudīti un gudri ir Latvijas jaunieši, atbildot uz konkrētajai vecuma grupai sagatavotajiem jautājumiem.

Šī ir jau trešā raidījuma sezona, un arī šogad spēli vadīs Valters Frīdenbergs un Kaspars Ozoliņš. Spēlē var piedalīties ne tikai klātienē, bet spēlēt arī aplikācijas spēli mobilajās ierīcēs. 9. oktobrī demonstrētā raidījuma ierakstu iespējams noskatīties LTV mājas lapā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. oktobris, 2015 plkst. 17:10

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi