RTU Cēsu filiāle aicina Valmieras jauniešus piedalīties nometnē «Visi grib inženierus!»

30. jūlijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiāle sadarbībā ar Valmieras pašvaldību, Valmieras Valsts ģimnāziju (VVĢ) un A/S «Valmieras stikla šķiedra» rīko nometni vidusskolēniem «Visi grib inženierus!», kas norisināsies 17.–21. augustā Valmierā. Interesenti nometnei aicināti pieteikties līdz 7. augustam.

Nometne būs veltīta aizraujošiem inženierzinātņu tematiem, iepazīstinot skolēnus ar tehnoloģiskajiem sasniegumiem un zinātnes inovācijām. Nometnes mērķauditorija ir Valmieras pašvaldībā deklarētie 10. un 11. klases skolēni. Viņiem drīzumā būs jāizvēlas nākotnes profesija, un nometne, kur aizraujošā un radošā veidā varēs iepazīt inženiertehniskās zinātnes, var palīdzēt pieņemt šo katra dzīvē tik svarīgo lēmumu.

Lai pieteiktos, jāaizpilda anketa, kas atrodama RTU Cēsu filiāles mājas lapāun jānosūta nometnes vadītājai, VVĢ skolotājai Ievai Birkenbergai uz e-pastu . Kopā ar pieteikumu pretendentiem jāiesūta arī 2014./2015. mācību gada sekmju izraksta (liecības) kopija un mācību sasniegumu (olimpiāžu, konkursu) diplomu kopijas, ja tādas ir.Dalībnieku atlase notiks, ņemot vērā pretendentu mācību sasniegumus un atzīmes eksaktajās zinātnēs.

Nometnē skolēniem tiks piedāvātas nodarbības par  tehnisko grafiku un 3Ddruku, gaismu un optiskajām parādībām, enerģētiku un vidi, būvniecību un konstrukcijām, ķīmiju dabā un ražošanā, kā arī mašīnbūvi un robotiku.Nodarbības vadīs RTU mācībspēki un VVĢ skolotāji. Nometne notiks VVĢ unnakšņošana paredzēta ģimnāzijas dienesta viesnīcā. Dalības maksa – 25 EUR.

«Valmiera jau izsenis ir zināma kā Vidzemes ražošanas centrs, kuram nepieciešami augsti kvalificēti inženierzinātņu speciālisti, tāpēc, organizējot nometni, vēlamies veicināt reģiona jauniešu interesi par tehniskajām zinātnēm, rosinot viņus nākotnē studēt inženierzinātnes un sniegt ieguldījumu reģiona veiksmīgā attīstībā,» saka nometnes organizatore, RTU Cēsu filiāles pētniece Laura Dzelzkalēja.

Reflektanti vēl var pretendēt uz 2015./2016. studiju gadā paredzētajām brīvajām budžeta vietām RTU Cēsu filiālē studiju programmās «Materiālu tehnoloģija un dizains» ar specializāciju koka dizainā, «Enerģētika un elektrotehnika», «Elektrotehnoloģiju datorvadība» un «Vides zinātne», kāarī uz studiju vietām programmā «Uzņēmējdarbība un vadīšana». Studijas notiek mazās grupās, tāpēc iespējama ciešāka sadarbība ar mācībspēkiem. Ikviens students var pretendēt uz stipendiju, kā arī iesaistīties filiāles Studentu pašpārvaldē un citās aktivitātēs.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. jūlijs, 2015 plkst. 14:24

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi