RTU komanda «Nobēlijs» pārstāvēs Latviju Eiropas lielākajās inženieru sacensībās

29. jūlijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu komanda «Nobēlijs» – Roberts Gotlaufs, Edgars Lielāmurs, Linards Jukmanis – pārstāvēs Latviju Eiropas jauno inženieru sacensību «EBEC» («European BEST Engineering Competition») finālā, kas no 2. līdz 8. augustam norisināsies Porto, Portugālē.

Sacensību finālā studentu komandas cīnīsies par Eiropas labākā topošā inženiera titulu divās sacensību kategorijās – konstruēšanā un situāciju analīzē. Komandām būs jāpiedāvā savi risinājumi reālām situācijām, ar kurām ikdienā sastopas speciālisti konkrētā nozarē vai vadības sfērā.

Finālā piedalīsies 120 studenti no Eiropas. Viņi izturējuši vienu no sacensību 88 lokālajām kārtām un 15 nacionālajām vai reģionālajām kārtām un izrādījušies visspēcīgākie 6000 sāncenšu konkurencē.

RTU komanda tika atzīta par labāko  RTU «EBEC Riga» kārtā. Pēc tam tā devās pārstāvēt Latviju uz Baltijas reģiona sacensībām Igaunijā, Tallinas Tehniskajā universitātē, arī tur izcīnot uzvaru un ceļazīmi dalībai finālā.

RTU komanda uzvaru izcīnīja situāciju analīzes kategorijā, visveiksmīgāk atrodot risinājumu, kā autostāvvietu īpašniekiem gūt ienākumus no viņiem piederošajām neizmantotajām autostāvvietām, kā arī izstrādājot sistēmu, kas izniekoto bremzēšanas enerģiju uzkrātu un ļautu palielināt elektrovelosipēda nobraukumu.

Sacensības organizē Eiropas tehnisko universitāšu studentu apvienība BEST (Board of European Students of Technology). Tā ir nepārtraukti augoša, nepolitiska bezpeļņas organizācija. Īstenojot un pilnveidojot savus projektus, tā nodrošina vairāk nekā miljons studentu mobilitāti Eiropā un rūpējas par jauniešu interešu izglītības iespējām, iesaisti izglītības procesos, kā arī karjeras atbalstu.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. jūlijs, 2015 plkst. 10:12

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi