RTU jau ceturto gadu tiek darba devēju ieteiktākās augstskolas gods

17. jūnijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) jau ceturto gadu ieņem 1. vietu darba devēju ieteiktāko augstskolu un studiju programmu sarakstā, kas top, Latvijas Darba devēju konfederācijai sadarbojoties ar karjeras un izglītības portālu «prakse.lv». Darba devēji arī šogad visaugstāk novērtējuši RTU piedāvāto profesionālo studiju programmu «Datorsistēmas».

«Darba devēju vērtējums mums ir ļoti nozīmīgs, jo tas apliecina RTU studiju programmu augsto kvalitāti un atbilstību darba tirgum. Ekonomikas ministrijas aprēķini liecina, ka tuvāko piecu gadu laikā Latvijā pietrūks tieši inženierzinātņu speciālistu, tāpēc aicinu jauniešus izmantot iespēju un studēt inženierzinātnes RTU, jo, kā liecina darba devēju viedoklis, tas nodrošinās izcilas karjeras iespējas. Svarīgi arī tas, ka studijām RTU valsts sniedz būtisku atbalstu — mums ir visvairāk budžeta vietu salīdzinājumā ar citām augstskolām,» saka RTU studiju prorektors profesors Uldis Sukovskis.

1vieta_datorsistemas_lddk_2015058.jpgAptaujā piedalījušies 2046 Latvijas uzņēmumi. Arī šogad ieteiktāko studiju programmu sarakstā dominē inženierzinātnes — starp pirmajām piecdesmit ieteiktākajām aptuveni trešdaļa ir RTU studiju programmas. Līdztekus 1. vietas ieguvējai profesionālo studiju programmai «Datorsistēmas» darba devēji ieteikuši arī, piemēram, RTU apgūstamās programmas «Būvniecība», «Enerģētika un elektrotehnika», «Informācijas tehnoloģija», «Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve», «Ķīmija», «Telekomunikācijas», «Elektronika un mobilie sakari» un citas.

buvnieki_top_10_2015.jpgU. Sukovskis prognozē, ka minētā tendence turpināsies, jo RTU piedāvātiestudiju virzieni veicina valsts ekonomisko izaugsmi. Ekonomikas ministrijas jaunākās darba tirgus vidēja un ilgtermiņa prognozes liecina, ka līdz 2020. gadam Latvijas darba tirgū varētu trūkt aptuveni 20 000 inženierzinātņu speciālistu. RTU jau vairākkārt publiskajā telpā ir aktualizējusi šo speciālistu trūkumu darba tirgū, aicinot jauniešus apgūt inženierzinātnes, tādējādi nodrošinot sev veiksmīgu karjeru un labi atalgotu darbu nākotnē.

Ieteiktāko izglītības iestāžu saraksts tiek veidots jau ceturto gadu, aicinot darba devējus karjeras un izglītības portālā «prakse.lv» izteiktviedokli, kuras profesijas ir pieprasītas darba tirgū un kurās izglītības iestādēs darba devēji ieteiktu tās apgūt. Šogad aptaujā piedalījies rekordliels uzņēmumu skaits. Tas norāda uz darba devēju ilgtermiņa stratēģiju personāla piesaistē un vēlmi iesaistīties jauniešukarjeras izvēlē. 

Ar 2015. gada aptaujas rezultātiem iespējams iepazīties: www.prakse.lv

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

17. jūnijs, 2015 plkst. 15:03

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi