Notika lielākās ekonomiskās braukšanas sacensības Latvijā «EkoOrientēšanās»

28. maijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments (RTU SP) rīkoja Latvijas degvielas ekonomijas sacensības «EkoOrientēšanās», kurās šogad iemaņas ekonomiskajā braukšanā pārbaudīja 63 ekipāžas. Sacensību startsbija sestdien, 30. maijā, plkst. 10 pie t/c «Spice», turpat bija arī finišs. Pirmo reizi paralēli norisinājās arī papildu sacensības «Amserv Mini Ekorallijs».

«EkoOrientēšanās» dalībniekiem bija jāmēro aizraujošs 300 km garš ceļš paZiemeļkurzemi. Maršrutā bija izvietoti 10 kontrolpunkti, kuros bija jāizpilda uzdevumi, lai saņemtu nākamās norādes. Sacensību dalībniekiem bija jāievēro precizitāte, meklējot kontrolpunktus, aprēķinot vidējo braukšanas ātrumu un laiku līdz sacensību laika kontroles punktiem, tačuatšķirībā no citām sacensībām visas trases garumā bija jādomā arī par ekonomisku auto vadīšanas stilu.

Savukārt sacensību papildu klasē «Amserv Mini Ekorallijs», kas tika īstenota sadarbībā ar autocentru «Amserv Motors», dalībniekiem bija iespēja 15 minūtēs izbraukt mini trasi ar kādu no «Toyota» hibrīdauto un pēc tajā iebūvētā datora datiem uzreiz noteikt savu degvielas patēriņu un citus faktus par braucienu. «AmservMini Ekorallijs» visas dienas garumā norisinājās lielo sacensību starta un finiša vietā – pie t/c «Spice». Dalība šajās sacensībās – bez maksas.

Līdz pat sacensību dienas plkst. 15 Facebook.com sacensību lapā «EkoOrientēšanās» norisinās arī prognožu spēle, kurā ikviens aicināts prognozēt sacensību uzvarētāju vidējo degvielas patēriņu uz 100 km un laimēt lidojumu «Aerodium». Ar sīkāku informāciju iespējams iepazīties sacensību lapā.

«EkoOrientēšanās» un «Amserv Mini Ekorallija» uzvarētājkomandu dalībnieki saņems vērtīgas balvas no pasākuma atbalstītājiem – t/c «Spice», SIA «Amserv Motors», SIA «Aerodium», SIA «ProTuning», SIA «Progym», SIA «Ozolkalns», SIA «Rolis», enerģijas dzēriena «Red Bull». Visiem dalībniekiem atbalstu sniegs SIA «Neste Latvija», biedrība «Remoss», SIA «Karšu veikals Jāņa sēta», A/S «Cēsu alus», militārās spēles «X-Unit» un SIA «Gros Auto». Pasākumu informatīvi atbalsta ziņu portāls Apollo.lv.

Ideja par šāda veida sacensībām radās 1989. gadā, kad RTU Transporta un mašīnzinību fakultātes (TMF) mācībspēks Vitolds Šneps-Šnepe sadarbībā arautožurnālu «За Pулем» organizēja ekoralliju «Rīga – Maskava», kurā piedalījās 21 padomju ražojuma mašīna. No 2004. līdz 2009. gadam RTU TMF studentu pašpārvalde jeb mehi organizēja mazākus ekobraucienus pasākumā «Mehu kari». 2010. gadā mehi sadarbībā ar sporta un atpūtas apvienību «Magnēts» un Vitoldu Šnepu-Šnepi organizēja «EkoOrientēšanās» ralliju maršrutā Rīga – Saulkrasti – Rīga, kurā piedalījās jau 64 ekipāžas.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

28. maijs, 2015 plkst. 13:53

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi