Noslēgusies RTU Starptautiskā nedēļa

25. maijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) jau ceturto reizi norisinājās starptautiskā nedēļa, kurā piedalījās 31 pārstāvis no deviņu Eiropas valstu 21 augstskolas.  Pirmo reizi darbs tika organizēts divās grupās – paralēli starptautiskās sadarbības jautājumiem īpaši tika akcentēti finanšu administrēšanas un budžeta veidošanas principi augstskolās, kā arī ar dažādu fondu finansējuma apguvi saistīti temati.

RTU Starptautisko nedēļu ar uzrunām atklāja RTU studiju prorektors profesors Uldis Sukovskis un RTU rektora vietnieks starptautiskajā akadēmiskajā sadarbībā un ārzemju studentu piesaistē profesors Igors Tipāns.

Akcentējot starptautiskā mārketinga un komunikācijas dimensiju augstākās izglītības internacionalizācijā, Starptautiskās nedēļas turpinājumā žurnālists Ansis Bogustovs demonstrēja prezentāciju par projektu rezultātu popularizēšanu un sabiedrisko attiecību nozīmi mediju informēšanā un sabiedrības izglītošanā par starptautiskās mobilitātes programmas «Erasmus+» sniegtajām iespējām. Savukārt prezentēšanas prasmju eksperts Oskars Priede dalībniekiem stāstīja, kā veiksmīgāk pozicionēt un izcelt savu augstskolu starptautiskajā vidē.

Par RTU starptautiskā mārketinga aktivitātēm un rezultātiem ārzemju studentu piesaistē informēja RTU Ārzemju studentu departamenta pārstāvji. Tika organizēts arī grupu darbs, kurā dalībnieki izstrādāja ārzemju studentu piesaistes stratēģiju, pamatojoties uz savstarpēju informācijas apmaiņu par viņu pārstāvēto augstskolu pieredzi un praksi šajā jautājumā.  

Paralēli starptautiskās sadarbības jautājumiem notika informatīvas darba grupas, lai dalībnieki iegūtu plašāku sapratni par partneraugstskolu finanšu administrēšanas principiem un budžeta veidošanas jautājumiem un labo praksi varētu pielāgot savās augstskolās. Dalībnieki arī informēja par dažādu fondu finansējumu un to apguvi pētniecības projektu īstenošanā, kā arī diskutēja par savu augstskolu pārstāvniecības pozitīvo un negatīvo praksi, uzturot dialogu ar valsts politikas veidotājiem.

Starptautiskajā nedēļā, kas notika no 25. līdz 29. maijam, notika dažādas tematiskas lekcijas, prezentācijas un diskusijas, kā arī dalībnieku individuālas vizītes RTU fakultātēs un administratīvajās struktūrvienībās. Šogad RTU viesojās dalībnieki no Austrijas, Čehijas, Francijas, Grieķijas, Polijas, Slovēnijas, Turcijas, Ungārijas un Vācijas. Starptautiskā nedēļa jau tradicionāli ir vērienīgs un nozīmīgs pasākums, kas ir svarīgs jaunu kontaktu dibināšanā un esošo partnerību stiprināšanā. Tiek slēgti gan jauni sadarbības līgumi, ko veiksmīgi izmanto RTU studenti, mācībspēki un darbinieki, gan padziļināti pētītas katras dalībvalsts iespējas zinātnē, pētniecībā un studiju jomā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

25. maijs, 2015 plkst. 16:23

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi