RTU Studentu biznesa inkubatorā attīstīs taktilās dizaina preces bērniem

22. maijs, 2015
.
.
.

Ikdienā lietojamo taktilo dizaina preču bērniem ražošana, dažādu izstrādājumu veidošana no koka, kā arī – konstruktoru birojs, kas koncentrējas uz mašīnbūves un metālapstrādes industriju, izstrādājot dažāda veida tehniskos projektus – trīs visaugstāk novērtētās uzņēmējdarbības idejas, kas 2015. gadā saņems Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Studentu biznesa inkubatora atbalstu.


Žūrijas galveno atzinību izpelnījās RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes studenšu Annas Elizabetes Kasparsones, Agneses Meistares un Ketijas Kalniņas ideja «Taktilās dizaina preces bērniem», kas ražotu apģērbus un aksesuārus ar dažāda veida faktūrām un tekstūrām. Papildinošais produkts – attīstošās rotaļlietas, kas atrisinās atgriezumu utilizēšanas pasākumus. Šogad AnnaElizabete Kasparsone un Agnese Meistare ieguva RTU studentu modes skates «Ķīpsalas pavasaris» kolekciju vadītāju balvu par izcili tēlainu idejas īstenošanu materiālā par kolekciju «Field Rows». Ideja saņēma Swedbank AS atbalstu 700 EUR vērtībā. 

Otro vietu ieguva RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes (IEVF) studenta Mārtiņa Straupmaņa ideja «8trees»,kuras īstenošana paplašinātu jau gandrīz gadu tirgus apritē esoša uzņēmuma SIA «U8» piedāvājuma sortimentu. Šobrīd uzņēmums piedāvā vairāknekā 20 dažāda dizaina koka pulksteņus, kas tiek izgatavoti ar lāzeri, izmantojot dabīgu bērza saplāksni. Uzņēmuma piedāvāto produkciju ir plānots paplašināt ar koka lampu un galda spēļu veidošanu. Ideja saņēma Swedbank AS atbalstu 350 EUR vērtībā.

Trešovietu ieguva RTU Transporta un mašīnzinību fakultātes doktorantu RenāraVītola un Oskara Sīmana un maģistra Kristapa Kubuliņa ideja «Temeso»,kuras mērķis ir inženiertehniskos projektus izstrādāt ne tikai kā detaļu, mezglu un iekārtu digitālu izveidi, bet arī koncentrēt uzmanību uz precīziem aprēķiniem. Šādā veidā tiktu radītas augstākas kvalitātes iekārtas un produkti, kas sniegtu plašākas iespējas/atbalstu klientiem ar inovatīvām/drosmīgām idejām. Ideja saņēma Swedbank AS atbalstu 200 EUR vērtībā.

RTU Studentu biznesa inkubatora projektu īsteno RTU Karjeras centrs un Studentu parlaments sadarbībā ar Swedbank AS. Mentorus, ekspertus un konsultantus nodrošina RTU IEVF un Rīgas Hanzas Rotari klubs.

RTUStudentu biznesa inkubators ir izveidots 2010. gadā ar mērķi veicināt jaunu, perspektīvu, radošu, inovatīvu, konkurētspējīgu biznesa ideju realizāciju dzīvē. Šādi tiek atbalstīti RTU studenti un absolventi – topošie komersanti, tā sekmējot arī valsts ekonomikas attīstību.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. maijs, 2015 plkst. 14:26

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi