RTU notiks Latvijas Robotikas čempionāts

21. aprīlis, 2015
.
.
.

Sestdien, 25. aprīlī, plkst. 10 Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē (RTU APF), Rīgā, Āzenes ielā, notiks Latvijas Robotikas čempionāts, kas septiņās sacensību disciplīnās pulcēs robotikas entuziastus un interesentus no visas Latvijas.

Pasākumu ar uzrunu atklās Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko. To vadīs telekanāla TV3 raidījuma «Bez Tabu» vadītājs, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra vadošais pētnieks Juris Šteinbergs.

Čempionātāpārstāvētas tādas disciplīnas kā Linefollower – roboti, kuru mērķis ir ātrākais apļa laiks un precīzākais izpildījums, Mini Sumo – mazu un ātrurobotu cīņas, Lego Sumo, kas pārsteidz ar universālo lietojumu, Roomba Sumo ar radošiem putekļsūcēju uzlabojumiem, lai cīnītos ringā, kā arī Mega Sumo – lielie roboti ar agresīvu cīņas stilu.

Savukārt Freestyle kategorijā dalībniekam ir iespēja demonstrēt savus robotikas sasniegumus plašam interesentu lokam. Tajā var piedalīties ar visdažādākajiem robotikas izgudrojumiem un inovācijām, autoram pastāstot, kā radusies ideja un kā ierīce tapusi. Roboti tiks vērtēti pēc tehniskā izpildījuma, idejas oriģinalitātes un uzstāšanās atraktivitātes.

Ar mērķi popularizēt robotiku un programmēšanu un demonstrētu tās iespējamo praktisko lietojamību dzīvē, čempionātā ieviesta jauna sacensību disciplīna – «Folkreiss 2015». Tajā dalībniekiem jāliek divu veidu – LEGO un brīvās klases – robotiem autonomi (bez ārējas vadības ar pulti vai citādi) izbraukt noteiktu trasi. LEGO kategorijā kvalificējas roboti, kas ir aprīkoti ar tehniski nemodificētām standarta komplektā esošajām detaļām, savukārt brīvajā klasē iekļaujami jebkuri roboti, kas pārvietojas pa virsmu, kā arī automašīnu modeļi bez ierobežojumiem. Braucieni tiek organizēti katrai kategorijai atsevišķi.

Dalība sacensībās ir bez maksas, nav ierobežojumu reģistrēto robotu un komandas dalībnieku skaitam un/vai vecumam. Pirms sacensībām dalībniekiem būs iespēja piekļūt testa trasēm un ringiem, kā arī uzlabot savus robotus. Pieteikšanās notiek Latvijas Robotikas čempionāta mājaslapā: http://robotika.lv/.

Pasākumu organizē RTU Robotikas klubs un Robotu skola sadarbībā ar uzņēmumiem «iRobot», SIA «RS Components» un «Accenture Latvia» īstenoto izglītības projektu «Start(IT)».

Robotika ir viena no visstraujāk augošajām nozarēm. Roboti tiek konstruēti industriāliem mērķiem, sadzīves atvieglošanai, kā arī priekam un sacensībām. Pasākuma mērķis ir sekmēt robotikas nozares attīstību un sadarbību Latvijā, kā arī veicināt jauniešu, it īpaši skolēnu, interesi par inženierzinātnēm un paaugstinātinženierzinātņu prestižu sabiedrībā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

21. aprīlis, 2015 plkst. 13:31

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi