RTU studenti aicina vidusskolēnus piedalīties Elektronikas olimpiādē

20. aprīlis, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes (ETF) studentu pašpārvalde rīko «Skolēnu elektronikas olimpiādi 2015». Olimpiādes neklātienes kārta notiks šā gada 21. aprīlī tiešsaistē, un dalībnieki, kas būs ieguvuši labākos rezultātus, 30. aprīlī tiks aicināti piedalīties klātienes kārtā, kas notiks ETF. Pēc tam būs iespēja apskatīt fakultāti un RTU Ķīpsalas studentu pilsētiņu un doties ekskursijā uz uzņēmumu «SAF Tehnika».

«Ja esi kādreiz vēlējies uzzināt, kā izveidot savu LED apgaismojumu, signalizāciju, robotu vai pat radio uztvērēju, tad elektronikas olimpiāde ir domāta tieši tev! Piedalīšanās olimpiādē būs tavs pirmais solis savu sistēmu izstrādē un ievads aizraujošajā elektronikas jomā,» ar šādiem vārdiem vidusskolēnus piedalīties olimpiādē rosina ETF studentu pašpārvaldes vadītājs un olimpiādes organizētājs Roberts Gotlaufs.  

Olimpiādes neklātienes kārtā 21. aprīlī skolēni uzdevumus varēs pildīt kādā no sev izdevīgajiem laikiem: plkst. 10, plkst. 14 vai plkst. 18. Uzdevumu pildīšanai tiks atvēlētas divas astronomiskās stundas. Neklātienes kārtas uzdevumus varēs pildīt šajā interneta vietnē.

Olimpiādes klātienes kārtā 30. aprīlī piedalīties tiks uzaicināti skolēni, kas neklātienes kārtā būs uzrādījuši visaugstākos rezultātus. Klātienes kārta notiks ETF fakultātē, Rīgā, Ķīpsalā, Āzenes ielā 16/20.

Lai piedalītos olimpiādē, pietiek ar vidusskolā iegūtajām matemātikas un fizikas zināšanām. Uzdevumu izpildi atvieglos praktiskās zināšanas par elektroniku, loģiskā domāšana un neatlaidība, saka R. Gotlaufs. Rīkojot elektronikas olimpiādi, ETF studenti vēlas parādīt vidusskolēniem, cik elektronika ir aizraujoša un kādas nākotnes perspektīvas paveras, to studējot.

«Elektronika ir joma, kas nekad nekļūst garlaicīga, jo tā nemitīgi attīstās un jauni atklājumi tiek veikti katru gadu. Studējot jaunieši apgūst ne tikai zināšanas par elektroniku, bet arī programmēšanas pamatus,» stāsta R. Gotlaufs.

Pirms olimpiādes iespējams pārbaudīt savas zināšanas, pildot sagatavošanās uzdevumus, kas atrodami šeit.

Vairāk informācijas par olimpiādi šeit.

Pasākuma ģenerālsponsors ir elektronikas preču un iekārtu tirgotājs SIA «Ormix Electronics». Balvas uzvarētājiem nodrošina SIA «EscapeRoom», SIA «Aerodium» un SIA «Fazer».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. aprīlis, 2015 plkst. 16:31

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi