RTU kļuvusi par lielāko universitāti Latvijā studentu skaita ziņā

20. aprīlis, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) pirmo reizi ir kļuvusi par lielāko universitāti Latvijā studentu skaita ziņā, jo 2014./2015. studiju gadā RTU studēja 14 452 studenti, kamēr Latvijas Universitātē — 14 020, Rīgas Stradiņa universitātē — 7385 un Latvijas Lauksaimniecības universitātē — 4480 studenti, ziņo Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

«Esam gandarīti, jo tas apliecina RTU piedāvāto inženierzinātņu studiju augsto kvalitāti, ko novērtē gan Latvijas, gan starptautiskie studenti. RTU ir mērķtiecīgi kopā ar darba devējiem veidojusi savas studiju programmas, studētgribētājiem piedāvājot darba tirgus vajadzībām atbilstošu augstāko izglītību augsto tehnoloģiju un inženierzinātņu jomā. Jaunu studiju programmu piedāvājums un jau esošo pilnveide ir vainagojusies panākumiem, potenciālajiem studentiem tieši RTU izvēloties par savu universitāti,» saka RTU studiju prorektors Uldis Sukovskis.

Viņš akcentē, ka arī darba devēji ir novērtējuši RTU studiju piedāvājumu, kā arī RTU studentu un absolventu augsto sagatavotību darba tirgum, jo 2014. gadā jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Darba devēju konfederācijas un karjeras un izglītības portāla «prakse.lv» rīkotajā aptaujā darba devēji RTU atzina par pieprasītāko augstskolu un visaugstāk novērtēja RTU piedāvāto studiju programmu «Datorsistēmas». U. Sukovskis prognozē, ka šī tendence turpināsies, jo RTU piedāvātie studiju virzieni veicina valsts ekonomisko izaugsmi. RTU arī piedāvā visvairāk valsts budžeta finansēto studiju vietu — 7100 budžeta vietu 2015. gadā.

RTU strauji audzis arī ārzemju studentu skaits — 2014./2015. studiju gadā uzņemti vairāk nekā 350 ārzemju studenti. Kopumā šajā studiju gadā RTU studē 1211 ārvalstu studenti no 52 valstīm. Arī ārzemju studentu straujais pieaugums apliecina RTU studiju programmu pievilcīgumu. RTU angliski var studēt vairāk nekā četrdesmit programmās.

Studentiem pievilcīga ir arī RTU piedāvātā vide, jo, mērķtiecīgi attīstot savu infrastruktūru, RTU Ķīpsalā būvē Latvijas pirmo studentu pilsētiņu, kas pēc būvniecības pabeigšanas kļūs par Baltijas reģionā modernāko inženierzinātņu studiju centru. Tur būs koncentrētas RTU fakultātes, moderns laboratoriju korpuss, Zinātniskā bibliotēka un citas ēkas.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. aprīlis, 2015 plkst. 14:41

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi