RTU Atvērto durvju dienā aicina uzzināt par tehnisko zinātņu studijām

26. marts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) Atvērto durvju dienā, kas notiks sestdien, 11. aprīlī, ir sagādājusi krāšņu programmu. Studēt gribētājiem būs iespēja satikt studentus, mācībspēkus un absolventus, kuri pastāstīs par studijām un karjeras iespējām, apskatīt RTU studentu pilsētiņu, vērot RTU karsējkomandas šovu, piknikot, kā arī pārbaudīt savu veiksmi Studentu parlamenta loterijā.

RTU Atvērto durvju diena notiks no plkst. 10 līdz 14 RTU Dizaina centrā, Rīgā, Āzenes ielā 18, kur interesentiem tiks sniegta informācija par studiju programmām. Savukārt no plkst. 11.30 līdz 15 interesenti aicināti doties uz RTU fakultātēm – aplūkot to telpas, apskatīt laboratorijas un aprīkojumu.

Dizaina centrā interesenti varēs aprunāties ar studentiem, absolventiem un mācībspēkiem, uzzināt vairāk par pamata un augstākā līmeņa studijām, tālākizglītības iespējām un zinātni, kā arī vērot sagatavošanas kursus iestājpārbaudījumam zīmēšanā. Vidusskolēni informatīvā lekcijā varēs uzzināt par uzņemšanas noteikumiem, dokumentu iesniegšanas kārtību, kā arī noskaidrot, kādi centralizētie eksāmeni nepieciešami, lai iestātos RTU, savukārt, gatavojoties centralizētajam eksāmenam fizikā, īpašā testā varēs pārbaudīt arī savas fizikas zināšanas. Viesojoties Studentu servisa centrā, ikviens varēs aprunāties ar profesionālu karjeras konsultanti, kā arī noskatīties iedvesmojošu īsfilmu par karjeras izvēli «Zaļais pipars».

Studēt gribētājiem jaunajā studiju gadā RTU piedāvās jaunas studiju programmas: kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti RTU sāks kopīgu otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu «Rūpnieciskā farmācija»; kopā ar Viļņas Ģedimina Tehnisko universitāti tiks īstenota jauna starptautiska maģistra akadēmisko studiju programma «Inovatīva ceļu un tiltu inženierija». Savukārt Elektronikas un telekomunikāciju fakultāte (ETF) studentiem būs sarūpējusi ne vien modernizētu bakalaura līmeņa studiju programmu «Elektronika un mobilie sakari», bet arī sagaidīs renovētās telpās. Ar ETF studentiem Atvērto durvju dienā interesenti varēs iepazīties radošajā darbnīcā Elektronikas klubā.

Atvērto durvju dienā ikviens varēs doties eksursijā pa RTU studentu pilsētiņu, kur patlaban norisinās vērienīgi būvdarbi un kas pēc būvniecības pabeigšanas kļūs par Baltijas reģionā modernāko inženierzinātņu studiju centru. Tajā būs koncentrētas visas RTU fakultātes, moderns laboratoriju korpuss, Zinātniskā bibliotēka un administratīvās ēkas. RTU teritoriālajā kompleksā Ķīpsalā jau ir renovēts Dizaina centrs un Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte, kā arī durvis studentiem vērusi jaunā Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes ēka.  Pilnībā pabeigta arī dienesta viesnīcas rekonstrukcija, un Atvērto durvju dienā plkst. 10.30 interesenti aicināti piedalīties tās oficiālajā atklāšanas pasākumā – būs gan balle kopā ar studentu pūtēju orķestri «SPO» un pikniks pie kopmītnēm, gan iespēja ielūkoties kopmītņu telpās. Tāpat ikviens aicināts iepazīties ar RTU Ķīpsalas peldbaseina kompleksu.

RTU Atvērto durvju dienā būs sagādājusi arī dažādas radošas aktivitātes. Apmeklētāji varēs darboties RTU Bērnu un jauniešu universitātes tehniskās jaunrades darbnīcās, vērot dažādus eksperimentus, apmeklēt Omes tehnikas stūrīti, kā arī Dizaina fabriku, kur iespējams darbībā aplūkot 3D printerus. Prātu un garu veldzēt varēs arī, klausoties dīdžeja Emil Deo meistarībā un raugoties RTU karsējkomandas šovā. Piedevām ikviens aicināts izmēģināt laimi RTU Studentu parlamenta rīkotajā loterijā. 

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

26. marts, 2015 plkst. 12:49

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi