RTU paraksta sadarbības līgumu ar Ādažu vidusskolu (VIDEO)

3. marts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) otrdien, 3. martā, parakstīja līgumu ar Ādažu vidusskolu par sadarbību zinātnes un pētniecības darbā, inovāciju ieviešanā mācību procesā un tehniskās jaunrades veicināšanā. Šādi tiks veicināta skolēnu interese par eksakto mācību priekšmetu apguvi un inženiertehnisko zinātņu studijām. Līgumu parakstīja RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis un Ādažu vidusskolas direktore Dace Dumpe.

Līgums paredz, ka RTU un Ādažu vidusskola sadarbosies zinātniskās pētniecības darbu izstrādē un piedāvās skolēniem, strādājot pie saviem pētniecības darbiem, izmantot RTU laboratoriju aprīkojumu. RTU arī piedāvās Ādažu skolēniem iepazīt studiju iespējas RTU, organizējot ekskursijas uz RTU fakultātēm un laboratorijām. Līgumslēdzējpuses arī apņemas sadarboties, īstenojot lekciju un semināru ciklus par inženierzinātnēm skolēniem un skolotājiem, kā arī nodrošinot karjeras konsultācijas vidusskolēniem.

Viena no pirmajām aktivitātēm pēc līguma parakstīšanas varētu būt RTU piedalīšanās Gaujas svētkos, kas Ādažos notiks šā gada maijā. Tajos RTU ādažniekiem piedāvās iesaistīties dažādās tehniskās jaunrades aktivitātēs, tā praksē pārliecinoties, cik aizraujošas ir inženierzinātnes.  

RTU jau ir izveidojusies sekmīga sadarbība ar Ādažiem. Šā gada 24. janvārī Ādažu kultūras centrā norisinājās pasākums «RTU skan Ādažos», kura laikā ādažniekiem bija iespēja iemēģināt roku inženierzinātņu eksperimentos — būvēt makaronu torņus un koka auto un iepazīties ar to, kā strādā jaunizveidotās RTU Dizaina fabrikas 3D printeri.

Līgums ar Ādažu vidusskolu ir pirmais RTU solis ceļā uz plašāku sadarbību ar Latvijas skolām. Līdzīgu līgumu ir plānots parakstīt arī ar Valmieras Valsts ģimnāziju.

RTU sadarbību ar Latvijas vispārizglītojošajām skolām uzskata par ļoti nozīmīgu aktivitāti savā darbībā, jo šādā veidā jau skolas solā skolēni tiek iepazīstināti ar inženiertehniskajām zinātnēm, radot viņos interesi par inženiera darbu un tā pakāpeniski jauniešus sagatavojot inženierzinātņu studijām.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

3. marts, 2015 plkst. 16:37

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi