RTU stendu izstādē «Skola 2015» apmeklē teju 5000 interesentu

2. marts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) informatīvo stendu izstādē «Skola 2015» apmeklējuši gandrīz 5000 vidusskolēnu, pamatskolēnu un viņu vecāku no visas Latvijas. Interesentiem tika sniegta informācija par daudzveidīgajām inženierzinātņu apguves iespējām RTU. Daudzus izstādes apmeklētājus piesaistīja arī dažādās RTU sarūpētās inženierzinātņu aktivitātes.

Fotogalerija.

RTU stendu apmeklēja gan rīdzinieki, gan skolēni no citām Latvijas pilsētām. Liela daļa no viņiem jau nopietni apsver studijas kādā no RTU piedāvātajiem studiju virzieniem un pat zina konkrētu studiju programmu, par kuru izstādes laikā vēlējās iegūt vairāk informācijas. Topošos studentus interesēja budžeta vietu sadalījums, studiju ilgums, iespējas iegūt stipendijas, kā arī darba iespējas pēc studiju beigšanas.

Gados jaunākie apmeklētāji un viņu vecāki izstādē varēja iegūt informāciju arī par RTU Bērnu un jauniešu universitāti (BJU), kas piedāvā aizraujošā veidā apgūt tehniskās zinātnes, un RTU Inženierzinātņu vidusskolu, kas paredzēta Latvijas talantīgākajiem skolēniem, lai viņus sagatavotu inženierzinātņu studijām.

Norisinājās arī dažādas aktivitātes. Jaunieši savu atjautību varēja pārbaudīt āķīgos testa jautājumos, par pareizām atbildēm saņemot kūpošu kokteili, kā arī QR koda medībās, par atrisināto uzdevumu iegūstot balvā gardus aukstos cepumiņus. Interesentiem tika dota iespēja arī izmēģināt 3D printeri, savukārt fizikas entuziasti varēja darboties BJU elektronikas darbnīcā.

Izstāde notika no 27. februāra līdz 1. martam.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

2. marts, 2015 plkst. 16:12

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi