RTU informē jauniešus par inženierzinātņu studijām izstādē «Skola 2015»

27. februāris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) informatīvajā  stendā izstādē «Skola 2015» studētgribētāji no visas Latvijas var atrast informāciju par daudzveidīgajām inženierzinātņu apguves iespējām. Daudzus interesentus piesaista arī dažādās RTU sarūpētās inženierzinātņu aktivitātes.

RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis izstādes atklāšanā visiem klātesošajiem novēlēja neatkarīgi no vecuma iegūt augstāko izglītību, jo «mūžizglītība ir dzīves pamats un tikai ar augstāko izglītību mēs būsim konkurētspējīgi pasaulē».

RTU stendu apmeklē gan rīdzinieki, gan skolēni no citām Latvijas pilsētām. Liela daļa no viņiem jau nopietni apsver studijas kādā no RTU piedāvātajiem studiju virzieniem un pat zina konkrētu studiju programmu, par kuru izstādes laikā vēlas iegūt vairāk informācijas. Topošos studentus interesē budžeta vietu sadalījums, studiju ilgums, iespējas iegūt stipendijas, kā arī darba iespējas pēc studiju beigšanas.

Imelda Piļpuka no Ludzas pilsētas ģimnāzijas 12. klases uz izstādi ieradusies uzzināt vairāk par ģeomātikas studijām RTU. «Jau iepriekš iepazinos ar RTU studiju piedāvājumu, taču izstāde pavēra iespēju uzzināt sīkāku informāciju – gan par programmām, gan par to, kā iestāties. Pozitīvi, ka RTU piedāvā budžeta vietas. Domāju, ka varētu šeit studēt,» saka I. Piļpuka.

Savukārt 12. klases skolnieks Roberts Rehins no Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas izstādē aktīvi interesējas par būvinženierijas studijām, jo uzskata, ka būvinženieri ir Latvijā pieprasīti speciālisti. «Aprunājoties ar RTU studentiem, ieguvu informāciju par studijām un uzzināju vairāk arī par studentu ikdienu. Šobrīd apsveru studēt RTU,» saka R. Rehins.

Gados jaunākie apmeklētāji un viņu vecāki izstādē savukārt var iegūt informāciju par RTU Bērnu un jauniešu universitāti (BJU), kas piedāvā aizraujošā veidā apgūt tehniskās zinātnes, un RTU Inženierzinātņu vidusskolu, kas paredzēta Latvijas talantīgākajiem skolēniem, lai viņus sagatavotu inženierzinātņu studijām.

Norisinās arī dažādas aktivitātes. Jaunieši savu atjautību pārbauda āķīgos testa jautājumos, par pareizām atbildēm saņemt kūpošu kokteili, kā arī QR koda medībās, par atrisināto uzdevumu iegūstot balvā gardus aukstos cepumiņus. Interesentu pulciņš izmēģina 3D printeri, savukārt fizikas entuziasti darbojas BJU elektronikas darbnīcā.

Elektronikas un datorzinātņu institūta pētnieki sadarbībā ar RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultāti sestdien, 28. februārī, no plkst. 10 līdz 12 izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar stājas monitoringa sistēmas prototipu «SmartWear». Savukārt no plkst. 12 līdz 17 notiks plaukstas biometrisko parametru atpazīšanas sistēmas «PALMs» demonstrējumi. Sistēma spēj atpazīt cilvēku pēc tā plaukstas rievojuma un asinsvadiem.

Izstādes laikā vidusskolēni tiek arī  aicināti piedalīties projektā «Seko studentam», kas norisināsies no 16. līdz 27. martam, kā arī RTU Atvērto durvju dienā 11. aprīlī. Ikviens var saņemt arī RTU pamata vai augstākā līmeņa studiju programmu bukletu.

Izstāde notiek 27. un 28. februārī no plkst. 10 līdz 18 un 1. martā no plkst. 10 līdz 17. Ieejas maksa: pieaugušajiem 5 EUR, skolēniem, studentiem, skolotājiem un pensionāriem –  4 EUR, grupām (10+) – 3 EUR.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. februāris, 2015 plkst. 16:54

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi