RTU izstādē «Skola 2015» aicina uzzināt par inženierzinātņu studijām

24. februāris, 2015
.
.
.

No 27. februāra līdz 1. martam Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina interesentus uzzināt vairāk par inženierzinātņu apguves iespējām RTU informatīvajā stendā izstādē «Skola 2015».

Izstāde topošajiem studentiem ir vieta, kur satikt RTU studentus un mācībspēkus un iegūt informāciju par dienas, vakara un neklātienes studiju norisi, uzņemšanas noteikumiem un 136 studiju programmām, ko var apgūt deviņās RTU fakultātēs, RTU Rīgas Biznesa skolā un RTU filiālēs Cēsīs, Daugavpilī, Liepājā un Ventspilī.

Gados jaunākie apmeklētāji un viņu vecāki izstādē aicināti uzzināt vairāk par RTU Bērnu un jauniešu universitāti (BJU), kas piedāvā aizraujošā veidā apgūt tehniskās zinātnes, un RTU Inženierzinātņu vidusskolu, kas paredzēta Latvijas talantīgākajiem skolēniem, lai viņus sagatavotu inženierzinātņu studijām.

Tāpat ikviens interesents varēs iepazīt inženierzinātņu burvību, piedaloties dažādās aktivitātēs. Apmeklētāji varēs pilnveidot savas fizikas zināšanas BJU elektronikas darbnīcā, vērot inženierzinātņu eksperimentus, atbildēt uz āķīgiem testa jautājumiem un par pareizām atbildēm saņemt kūpošu kokteili, doties QR koda medībās un, atrisinot tajā piedāvāto atjautības uzdevumu, iegūt balvā gardus aukstos cepumiņus, kā arī izmēģināt 3D printeri.

Elektronikas un datorzinātņu institūta pētnieki sadarbībā ar RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultāti piektdien, 27. februārī,  no plkst. 15 līdz 18 un sestdien, 28. februārī, no plkst. 10 līdz 12 izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar stājas monitoringa sistēmas prototipu «SmartWear». Savukārt sestdien no plkst. 12 līdz 17 notiks plaukstas biometrisko parametru atpazīšanas sistēmas «PALMs» demonstrējumi. Sistēma spēj atpazīt cilvēku pēc tā plaukstas rievojuma un asinsvadiem.

Izstādes laikā interesenti tiks aicināti piedalīties projektā «Seko studentam», kas norisināsies no 16. līdz 27. martam, kā arī RTU Atvērto durvju dienā 11. aprīlī, un Transporta un mašīnzinību fakultātes Atvērto durvju dienā 28. martā. Ikviens varēs iegūt savā īpašumā arī RTU pamata vai augstākā līmeņa studiju programmu bukletu.

Izstādes darba laiks: piektdien un sestdien no plkst. 10 līdz 18, savukārt svētdien – līdz plkst. 17. Ieejas maksa: pieaugušajiem 5 EUR, skolēniem, studentiem, skolotājiem un pensionāriem 4 EUR, grupām (10+) 3 EUR.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

24. februāris, 2015 plkst. 16:58

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi