Valsts prezidenta vizītes laikā Somijā RTU paraksta trīs saprašanās memorandus

30. janvāris, 2015
.
.
.

Latvijas prezidenta Andra Bērziņa vizītes laikā Somijā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, klātesot Valsts prezidentam un izglītības un zinātnes ministrei Mārītei Seilei, parakstīja divus saprašanās memorandus ar Ālto Universitāti (Aalto Yliopisto – Aalto) Helsinkos.

Trešdien, 28. janvārī, RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis un Aalto prezidents Tuula Teeri parakstīja divus saprašanās memorandus. Pirmais memorands parakstīts ar mērķi veicināt attiecības kopīgu pētniecības un izglītības projektu īstenošanā, zinātnisko materiālu un citas informācijas apmaiņā, kā arī studentu un mācībspēku mobilitātē.  

Savukārt otrais saprašanās memorands starp RTU un Aalto Dizaina fabriku parakstīts ar mērķi attīstīt sadarbību studiju un zinātniskajā starpdisciplinaritātē, nodrošinot ilgtspējīgu inovāciju attīstību, kā arī izveidot uzticamu saikni ar abu valstu uzņēmējiem.

Vizītes laikā Aalto A. Bērziņš, L. Ribickis, M. Seile un citu Latvijas valdības veidojošu ministriju pārstāvji tika informēti par jaunākajām tendencēm uzņēmējdarbības virziena studijās, kā arī – Latvijas delegācijai bija iespēja apskatīt Aalto struktūrā esošo Dizaina fabriku un «Startup Sauna», kur tikās ar startup uzņēmējiem un studentiem.     

Ceturtdien, 29. janvārī, tika parakstīts saprašanās memorands starp Somijas VTT Tehniskās izpētes centru (VTT Technical Research Centre of Finland Ltd) un RTU, Latvijas Universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Baltijas Inovatīvo pētījumu un tehnoloģiju institūtu (Baltic Institute of Research, Technology and Innovation (BIRTI)), kurā puses apņemas paplašināt starptautisko saprašanos un sadarbību, stimulējot kopīgas pētniecības, izglītības un starpkultūru aktivitātes un projektus.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. janvāris, 2015 plkst. 15:05

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi