RTU var apskatīt jauno arhitektu diplomprojektu izstādi

21. janvāris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte (RTU APF) aicina uz šā gada absolventu diplomprojektu izstādes «Pieturpunkts» un tai veltītā diplomprojektu kataloga atklāšanu piektdien, 23. janvārī, plkst. 17 Āzenes ielā 18, Rīgā. Pēc tam notiks APF absolventu izlaidums.

Šogad fakultāti absolvē 32 jaunie arhitekti. Diplomprojektos aptverti gandrīz visi Latvijas novadi un piedāvāti gan vispārīgi teritoriju un pilsētu attīstības redzējumi, gan precīzi izstrādāti risinājumi konkrētām ēkām un objektiem, sākot no priekšlikumiem par Balvu pilsētas reģenerāciju un beidzot ar Laikmetīgās mākslas muzeja projektu Vecrīgā. Vairāki diplomandi ir pievērsušies līdz šim Latvijā mazāk pētītiem tematiem, piemēram, tramplīnlēkšanas kompleksa izveidei Siguldā un šaušanas sporta būvēm.

Jaunie arhitekti demonstrē tolerantu pieeju gan jaunas apbūves veidošanā, gan vēsturisko būvju saglabāšanā. Meklējot atšķirīgas pieejas un izmantojot mūsdienīgu izteiksmes valodu, netiek aizmirsts arī par tradicionālām vērtībām un sabiedrības vajadzībām. Tas labi redzams konceptuālā pilsētciemata «Jumpravas pļavas» projektā un Lestenes muižas atjaunošanas piedāvājumā. 

RTU APF dekāns profesors Uģis Bratuškins ir gandarīts, ka studentu priekšlikumi sakņojas rūpīgā temata izpētē un nopietnā vides konteksta un vēstures analīzē. Paši diplomandi atzīst, ka diplomprojekts ir pirmais nopietnais izaicinājums un redzamākais pieturpunkts, kas iezīmē viņu profesionālās dzīves sākumu.

Diplomprojektu izstādi varēs apskatīt no 23. janvāra līdz 23. februārim. Tā tapusi, pateicoties partneru «aclub», SIA «Agni», SIA «Anitra», AS «Antalis», «Baltic Candles Ltd.», «Cherry picking», SIA «COLLEZIONE», AS «Dobeles dzirnavnieks», SIA «EBS», SIA «Flora», «Forbo Flooring» pārstāvniecības Baltijas valstīs, «H&L studija», «ISOVER Saint-Gobain», «LILIMILL» un «RARE darbnīca» atbalstam.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

21. janvāris, 2015 plkst. 14:04

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi