Noskaidroti labākie arhitektūras un būvniecības studenti

19. decembris, 2014
.
.
.

18. decembrī Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē (RTU APF) tika sumināti gadskārtējās latviešu būvinženiera, RTU Goda doktora un Triju Zvaigžņu ordeņa Zelta goda zīmes kavaliera Gunta Boles iedibinātās balvas un profesora Ivara Strautmaņa Latvijas reģionālās arhitektūras prēmijas laureāti.

G. Boles balvu 10 pretendentu konkurencē saņēma APF diplomands Krišjānis Kopštāls un Būvniecības inženierzinātņu fakultātes (BIF) students Lauris Peterāns. Balva jau 23. gadu tiek piešķirta diviem labākajiem RTU APF un BIF studentiem, izvērtējot viņu sekmes, profesionālo aktivitāti ārpus tiešās studiju programmas apguves, izstrādāto studiju darbu profesionālo kvalitāti un svešvalodu prasmes.

Savukārt Profesora Ivara Strautmaņa Latvijas reģionālās arhitektūras prēmiju saņēma APF diplomande Rūta Sāviča par diplomprojektu «Lestenes muižas atjaunošana». Prēmija tika iedibināta pagājušajā gadā, lai veicinātu kopējo harmoniju Latvijas pilsētu un lauku vides attīstībā un mudinātu jaunos kolēģus šajā globalizācijas laikmetā vairāk domāt par vides kontekstu un izmantot vietējās tradīcijās sakņotu paņēmienu klāstu gan plānojumu, gan arhitektūras formālo risinājumu veidošanā.

Visi trīs laureāti izteica lielu pateicību pedagogiem, draugiem un atbalstītājiem, kuri viņus mudinājuši studēt un attīstīties, un mecenātiem, kuri ar balvām un prēmijām novērtējuši viņu veikumu. Viņi ir pārliecināti, ka balvas ir ne tikai gods, bet arī liela atbildība un motivācija neapstāties pie sasniegtā. 

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

19. decembris, 2014 plkst. 13:07

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi