Divi RTU pārstāvji piedalīsies ideju izstrādē Latvijas simtgades svinībām

18. decembris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes (RTU APF) dekāns un Valsts kultūrkapitāla fonda padomes priekšsēdētājs Uģis Bratuškins, kā arī RTU doktorants un Robotikas kluba līdzdibinātājs Guntis Kuļikovskis izvēlēti Latvijas simtgades svētku radošajai padomei, kuras uzdevums būs nodrošināt svētku programmas satura izstrādi. Kopumā padomē strādās 24 dažādu jomu pārstāvji.

«Darboties padomē ir liels pagodinājums,» pauž U. Bratuškins. Viņš ir pārliecināts, ka svētkiem izdosies sagatavoties laicīgi, un cer, ka viņa sniegtais ieguldījums palīdzēs vērst tos daudzveidīgus. Taču dekāns akcentē, ka pirmais darba cēliens vēl tikai priekšā, tādēļ vēl pāragri spriest, kāda būs svētku programma.

G. Kuļikovskis ir pārliecināts, ka Kultūras ministrija apzinās RTU kā tehniskās universitātes lielo potenciālu radošu ideju īstenošanā, turklāt RTU atšķirībā no kultūras nozares pārstāvjiem dažādu projektu realizēšanā spēj sniegt tehniskās zināšanas.

Līdz šim sadarbībā ar radošo sfēru pārstāvjiem jau realizēti vairāki veiksmīgi projekti. 2011. gadā G. Kuļikovskis kopā ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem piedalījās projektā «Egļu ceļš», kur tapa vairākas egļu instalācijas, tostarp interaktīvā egles instalācija «Pagriez egli».  

Savukārt šogad, akcentējot Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu, RTU Robotikas kluba roboti līdzās dažādiem citiem dizaina produktiem tika  iekļauti Ārlietu ministrijas ceļojošajā izstādē «Dizaineri un meistari Rīgas radošajos kvartālos». RTU Robotu kluba roboti nereti «iziet ielās» arī Rīgas svētku laikā gan zaķīšu ietērpos, gan imitētā cīņu ringā, ļaujot vaļu bērnu fantāzijai un sacensību garam.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. decembris, 2014 plkst. 12:38

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi