RTU profesors Kārlis Ketners saņēmis gada balvu enerģētikā

12. decembris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (RTU EEF) profesors Kārlis Ketners par nozīmīgu devumu enerģētikā saņēmis AS «Latvenergo» un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) «Gada balvu».

«No sirds lepojamies ar profesoru un izsakām visdziļāko pateicību par mūža ieguldījumu enerģētikas nozares attīstībā. Viņš noteikti ir pelnījis saņemt šo balvu. Profesors ilgus gadus gan strādājis kā RTU mācībspēks, sagatavojot jaunos speciālistus enerģētikas nozarē, gan 15 gadus pildījis EEF dekāna vietnieka pienākumus mācību darbā,» sveicot profesoru, pauž EEF dekāns Oskars Krievs.

K. Ketners ir RTU EEF Elektrisko mašīnu un aparātu katedras vadītājs, profesors, inženierzinātņu doktors. Viņa zinātniskās pētniecības darba galvenais virziens ir elektromehānisko elementu un sistēmu modelēšana. K. Ketners docējis tādus studiju priekšmetus kā elektriskās mašīnas, matemātiskā modelēšana elektromehānikā, pārejas procesi maiņstrāvas elektriskajās mašīnās.

K. Ketners izdevis vairāk nekā 100 publikāciju un ir līdzautors četrām grāmatām, tostarp «Transporta elektriskās mašīnas» (2002), «Elektriskās mašīnas» (2007). Ievērību izpelnījies arī kā sešu izgudrojumu un trīs patentu autors.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

12. decembris, 2014 plkst. 16:55

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi