RTU rektors vienojas ar uzņēmumu «iRobot» par sadarbību izglītības un zinātnes jomā

27. oktobris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis savas vizītes laikā Amerikas Savienotajās valstīs (ASV) ticies ar uzņēmuma «iRobot» pārstāvjiem, vienojoties par RTU studentu prakses iespējām uzņēmumā, kā arī ciešāku sadarbību ar RTU un Robotikas klubu zinātnes un pētniecības jomā.

Tikšanās laikā RTU rektors klātesošos informēja par veiksmīgo sadarbību ar «iRobot» uzņēmumu Latvijā SIA «Terra Virtuala» divu projektu realizēšanā, radot jaunus un inovatīvus tehniskos risinājumus robotu darbības uzlabošanai, izstrādājot robotu vadības rīkus un jaunus robotizēto sistēmu risinājumus dažādām tautsaimniecības jomām. Īpaši tika atzīmēts RTU Datorzinātes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (DITF) asociētā profesora Agra Ņikitenko būtiskais ieguldījums šīs jomas attīstībā Latvijā.

Tāpat tika uzteikts uzņēmuma «Terra Virtuala» sniegtais finansiālais atbalsts RTU paspārnē esošajam Robotikas klubam, kas ir guvis ievērojamus sasniegumus dažādās robotikas sacensībās, piemēram, Austrijā aizvadītajās «Robot Challenge 2014»  sacensībās, vairāk nekā 500 robotu konkurencē izcīnot  sešas medaļas.

Uzņēmums «iRobot» visā pasaulē ir  zināms kā mājas uzkopšanas robotu izgatavotājs. To 1990. gadā izveidoja Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta profesors Dr. Rodnejs Bruks (Rodney Brooks) un robotu speciālisti Kolins Engls (Colin Angle) un Helēna Greinera (Helen Greiner).

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. oktobris, 2014 plkst. 13:47

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi