Vēstule no Porečas: tas bija futbola trilleris ar laimīgām beigām…

21. oktobris, 2014
.
.
.

Pirmdien, 20. oktobrī, Horvātijas pilsētā Porečā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) futbola komanda «RTU Futbola centrs», aizvadot pirmo Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) organizēto «Regions Cup» sacensību A apakšgrupas spēli, uzvarēja Zviedrijas klubu «Västergötland» ar rezultātu 2:1. Uzvaras vārti tika gūti 89. minūtē…

Kā pastāstīja RTU delegācijas pārstāvis Sandis Kārkliņš, mūsu futbolisti un komandas pārstāvji uz spēli ieradās labā noskaņojumā, ko lielā mērā ietekmēja arī futbola spēlēšanai pateicīgie laikapstākļi. Pirms spēles tika pacelts «RTU Futbola centra» karogs, kas plīvoja diezgan zolīdā kompānijā – kopā ar UEFA un Horvātijas karogiem.

Veiksmes atslēga – izturēt pirmās 20 minūtes

«Jau no pirmajām spēles minūtēm zviedru klubs «Västergötland» ieguvu iniciatīvu, kas izpaudās, piemēram, bumbas kontroles pārsvarā – 20% pret 80%. Tāds bija trenera uzstādījums, jo pēc nospēlētām 20 minūtēm RTU futbolisti atraisījās, sāka spēlēt radošāk un veidot pirmās vārtu gūšanas iespējas. Pirmais puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 0:0, tomēr bija vērojams izteikts pretinieku komandas pārsvars daudzos rādītājos,» spēles pirmo puslaiku apraksta S. Kārkliņš.

RTU treneris: futbola trillera atrisinājuma autors

«Otrais puslaiks sākās ar abu komandu vētrainiem uzbrukumiem. Kā saka – no vienas laukuma puses uz otru. Spēle bija izlīdzinājusies! RTU komanda sāka spēlēt agresīvāk, kas zviedros «iedzina» respektu. Brīžiem abas komandas spēlēja «uz noteikumu robežas». Šāds spēles raksturs viennozīmīgi nozīmēja tikai vienu – komandas gaida, kad otra kļūdīsies. Zviedri sagaidīja… Spēles 71. minūtē RTU futbolisti kļūdījās laukuma centrā, un zviedri devās ātrajā pretuzbrukumā, ko noslēdza ar vārtu guvumu – 0:1!»

«Zviedru prieki gan bija īsi, jo jau pēc trīs minūtēm mūsējie panāca izlīdzinājumu. Labajā malā zviedrs pārkāpa noteikumus pret RTU spēlētāju, un mūsu komanda ieguva tiesības izpildīt brīvsitienu. Tika izpildīts centrējums soda laukumā, kur «otrajā stāvā» veiksmīgākais izrādījās RTU spēlētājs Mārtiņš Akmentiņš, gūstot vārtus ar galvu. 1:1!»

«Spēles turpinājumā abu komandu treneri veica spēlētāju maiņas. Šajā brīdī visspilgtāk iezīmējās treneru mikromačs, proti, kurš uzminēs ar maiņām un spēlētāju pozīciju pārkārtojumiem. Šajā duelī uzvarēja RTU treneris Pāvels Fjodorovs… Spēles 89. minūtē RTU futbolists Andrejs Motils devās «randiņā» viens pret viens ar pretinieku vārtsargu un guva izšķirošos vārtus - 2:1! Jāpiebilst, ka abus vārtus RTU labā guva futbolisti, kas laukumā nāca, trenerim veicot spēlētāju maiņas. Tas liecina, ka RTU treneris taktiski apspēlēja zviedru kolēģi,» par notikumiem laukumā otrajā puslaikā raksta S. Kārkliņš.

Spēles protokols.

Nākamo spēli RTU futbolisti aizvadīs trešdien, 22. oktobrī, plkst. 12 pēc Latvijas laikā ar Azerbaidžānas komandu «Çağırğan».

UEFA rīkotās «Regions Cup» sacensības notiek reizi divos gados, un tajās piedalās Eiropas valstu labākās amatieru futbola komandas. Šajā turnīrā spēlē futbolisti, kuri iepriekš nav piedalījušies profesionāla līmeņa turnīros. Pašreizējie «Regions Cup» īpašnieki ir Itālijas komanda «Veneto», kas to ieguva 2013.  gada jūnija beigās.

Atgādinām, ka 2013. gada oktobra beigās «RTU Futbola centrs» ieguva Latvijas 2. līgas čempionu titulu, kas nodrošināja dalību prestižajās UEFA organizētajās «Regions Cup» sacensībās.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

21. oktobris, 2014 plkst. 16:06

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi