RTU atver durvis uz inženierzinātni

21. oktobris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Atvērto durvju dienā šoreiz aicināti ne tikai vidusskolēni, kuri varēs iegūt informāciju par studiju programmām, uzņemšanas nosacījumiem, sagatavošanas kursiem un saņemt konsultācijas par karjeras izvēli, bet arī – 1.-4. un 7.-9. klases skolēni. Viņus gaida pārsteigumi saistībā ar RTU Bērnu un jauniešu universitātes nodarbībām, kas sāksies novembrī.

RTU Atvērto durvju diena notiks sestdien, 25. oktobrī, no plkst. 10 līdz 12 RTU Dizaina centrā, Rīgā, Āzenes ielā 18. Savukārt no plkst. 12 līdz 14RTU fakultātēs interesenti varēs iegūt informāciju par studiju programmām un studentu dzīvi, kā arī apmeklēt laboratorijas un iepazīties ar to tehnisko nodrošinājumu.  

Skolēni un vecāki varēs satikt un iztaujāt RTU mācībspēkus un studentus par studiju norisi, vērot, kā notiek sagatavošanas kursi zīmēšanā, iegūtinformāciju par apmaiņas studijām un praksi ārzemēs. Vidusskolēniem, kuri gatavojas centralizētajiem eksāmeniem, būs iespēja piedalīties praktiskajā seminārā un izmēģināt spēkus fizikas eksāmena testa versijā.

RTU karjeras konsultante potenciālajiem studēt gribētājiem palīdzēs saprast, kurš virziens varētu būt piemērotākais plašajā RTU studiju programmu klāstā. Būs iespēja uzzināt, kā RTU studenti savas idejas pārvērš biznesa projektos, kā arī noskatīties jaunāko RTU Karjeras centra uzņemto filmu par veiksmīgas karjeras veidošanu «Zaļais pipars 3».

Atvērto durvju dienā skolēniem būs iespēja ne tikai iegūt informāciju par RTU Bērnu un jauniešu universitātes jaunās sezonas nodarbībām, bet arī – būt aculieciniekiem dažādiem eksperimentiem. Tie sniegs priekšstatu par šā mācību gada programmā paredzētajām aktivitātēm, kas pirmo reizi tiks organizētas RTU Dizaina centrā. Tas nodrošinās iespēju uzņemt vairāk skolēnu, sadalot viņus divās grupās.

1.–4. klases skolēni mācības sāks 4. novembrī un turpmāk otrdienās no plkst. 16 līdz 17.30 iepazīs dabaszinātņu noslēpumus. 7.–9. klases audzēkņi uz pirmo nodarbību pulcēsies 5. novembrī un trešdienās no plkst. 16.30 līdz 18 veiks eksperimentus un meklēs atbildes uz dažādiem ar zinātni saistītiem jautājumiem.

RTU Inženierzinātņu vidusskolas stendā laipni gaidīti vecāki un skolēni,kuri vidusskolā padziļināti apgūt matemātiku, dabaszinību un tehniska virziena mācību priekšmetus, lai sekmīgi studētu RTU. Šajā stendā būs iespēja uzzināt visu nepieciešamo informāciju, lai sagatavotos iestājeksāmeniem, kas plānoti 2015. gada aprīlī. RTU Inženierzinātņu vidusskola darbu sāks 2015. gada septembrī.

RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē, Rīgā, Paula Valdena ielā 3/7, varēs noklausīties vairākas lekcijas: plkst. 11 – «Augu antioksidantu ekstraktu izmantošana kosmētikā un medicīnā»; plkst. 11.20 – «Latvijas minerālās izejvielas un to izmantošana»; plkst. 11.40 – «Materiālzinātne kā dzīvesveids»; plkst. 12 – «Biomateriāli cilvēka ķermenī»; plkst. 12.20 – «Ķīmija – ceļš uz nākotni».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

21. oktobris, 2014 plkst. 13:06

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi