RTU atver durvis uz inženierzinātni

13. oktobris, 2014
.
.
.

Sestdien, 25. oktobrī, no plkst. 10 līdz 12 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Dizaina centrā, Rīgā, Āzenes ielā 18, notiks RTU Atvērto durvju diena, kurā vidusskolēni varēs saņemt konsultācijas par karjeras izvēli, iepazīties ar RTU piedāvātajām studiju programmām un iegūt informāciju par uzņemšanas nosacījumiem un sagatavošanas kursiem.

Savukārt no plkst. 12 līdz 14 atsevišķās RTU fakultātēs interesenti varēs iegūt informāciju par studiju programmām un studentu dzīvi, kā arī apmeklēt laboratorijas un iepazīties ar to tehnisko nodrošinājumu.  

Atvērto durvju dienā skolēni un viņu vecāki varēs satikt un iztaujāt RTU mācībspēkus un studentus par studiju norisi, vērot, kā notiek sagatavošanās kursi zīmēšanā, iegūt informāciju par apmaiņas studijām un praksi ārzemēs.

RTU karjeras konsultante potenciālajiem studētgribētājiem palīdzēs saprast, kurš virziens varētu būt piemērotākais plašajā RTU piedāvāto studiju programmu klāstā. Interesenti varēs uzzināt, kā RTU studenti savas idejas pārvērš biznesa projektos, kā arī būs iespēja noskatīties jaunāko RTU Karjeras centra uzņemto filmu par veiksmīgas karjeras veidošanu «Zaļais pipars 3».

Vidusskolēniem, kuri gatavojas centralizētajiem eksāmeniem, būs iespēja piedalīties praktiskajā seminārā un izmēģināt spēkus fizikas eksāmena testa versijā.

No plkst. 10.30 līdz 14 interesenti būs gaidīti RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē, Rīgā, Paula Valdena ielā 3/7, kur varēs ne tikai ielūkoties laboratorijās, bet arī noklausīties vairākas lekcijas par ķīmijas un materiālzinātnes klātbūtni mūsu ikdienā:

  • plkst. 11 – «Augu antioksidantu ekstraktu izmantošana kosmētikā un medicīnā»
  • plkst. 11.20 – «Latvijas minerālās izejvielas un to izmantošana»
  • plkst. 11.40 – «Materiālzinātne kā dzīvesveids»
  • plkst.12 – «Biomateriāli cilvēka ķermenī»
  • plkst.12.20 – «Ķīmija – ceļš uz nākotni»

No plkst. 12 līdz 13 RTU Dizaina centrā RTU Transporta un mašīnzinību fakultāte, kas šogad svin 150. jubileju, tiksies ar topošajiem studentiem un prezentācijas veidā sniegs informāciju par fakultāti, studijām, kā arī pētniecības un zinātniskās darbības iespējām.

Novembrī sāksies RTU Bērnu un jauniešu universitātes nodarbības 1.–4. klases un 7.–9. klases audzēkņiem, kurus Atvērto durvju dienā gaida pārsteigumi.

RTU Inženierzinātņu vidusskolas stendā laipni gaidīti vecāki un skolēni, kuri vidusskolā padziļināti apgūt matemātiku, dabaszinību un tehniska virziena mācību priekšmetus, lai sekmīgi studētu RTU. Šajā stendā būs iespēja uzzināt visu nepieciešamo informāciju, lai sagatavotos iestājeksāmeniem, kuri plānoti 2015. gada aprīlī. RTU Inženierzinātņu vidusskola darbu sāks 2015. gada septembrī.

No plkst. 10 līdz 14 RTU Studentu parlamenta birojā, Rīgā, Āzenes ielā 22, interesentus sagaidīs aktīvākie universitātes studenti, lai pastāstītu par pasākumiem un aktivitātēm, ko organizē RTU fakultāšu studentu pašpārvaldes.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. oktobris, 2014 plkst. 13:52

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi