RTU vieslekcijas par būvniecības drošības jautājumiem lasīs ASV profesors

19. septembris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) ar vieslekcijām par būvniecības drošību, kvalitāti un produktivitāti no 21. līdz 27. septembrim viesosies Veinas Valsts universitātes Detroitā (Wayne State University) profesors Mumtaz Usmen. Viņa stāstīto varēs klausīties gan RTU studenti un mācībspēki, gan arī plašāks interesentu loks, jo lekcijas būs skatāmas tiešraidēs RTU mājas lapā. Profesors lasīs arī publisku lekciju par būvniecības neveiksmju cēloņiem un to novēršanu, bet papildus lekcijām viņš klātienē iepazīsies arī ar dažiem Latvijas būvobjektiem.

Profesors M. Usmen ir eksperts būvniecības projektu vadībā ar specializāciju drošības, kvalitātes un produktivitātes jautājumos, kas ir ļoti nozīmīgi, jo paredz gan strādnieku drošību būvniecības laikā, gan cilvēku drošību, kad  ēka jau ir nodota ekspluatācijā.

Piecu lekciju ciklu «Būvniecības drošība, kvalitāte un produktivitāte («Construction safety, quality and productivity») būs iespējams klausīties RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātes studentiem un mācībspēkiem, bet ar tiešraides starpniecību — arī plašākam interesentu lokam. Jau zināms, ka interesi par lekciju skatīšanos tiešraidē izrādījuši Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenti un pasniedzēji, savukārt Tallinas un Viļņas tehniskās augstskolas saņems profesora lekciju ierakstus.

Publisko lekciju «Būvniecības neveiksmju cēloņi un to novēršana» (Construction Failures: Causal Factors and Prevention) profesors lasīs Latvijas Būvinženieru savienības organizētajā pasākumā. Šajā lekcijā M. Usmen analizēs reālus gadījumus, kad Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) ir sabrukušas ēkas, un stāstīs, ko ASV speciālisti no šiem negadījumiem ir mācījušies un kas mainīts ASV likumdošanā, lai nākotnē šādas avārijas novērstu.  

«Vieslekciju cikls pavērs lielisku iespēju Latvijas būvinženieriem un studentiem dzirdēt starptautisku pieredzi mūsdienās tik būtiskajos būvniecības jautājumos. Turklāt lekciju ciklu plānots arī digitalizēt, tā dodot iespēju turpmākajos gados ar starptautisko pieredzi iepazīties arī tiem interesentiem, kas klātienē nebūs klausījušies profesora lekcijas. Tādējādi tiks sniegts ieguldījums arī nākamo būvinženieru izglītībā,» saka RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātes Būvražošanas katedras vadītājs Mārtiņš Vilnītis.

Finansiāli profesora M. Usmen vieslekciju ciklu atbalsta Baltijas–Amerikas brīvības fonds (Baltic-American Freedom Foundation – BAFF).

Lekciju grafiks:

  • pirmdien, 22. septembrī no plkst. 12.30 līdz 14.05 Āzenes ielā 12-105 notiks lekcija «Ievads būvniecības projektu veiksmes faktoros»
  • pirmdien, 22. septembrī no plkst. 14.30 līdz 16.05 Āzenes ielā 12-105 notiks lekcija «Būvniecības kvalitāte»
  • trešdien, 24. septembrī no plkst. 10.15 līdz 11.50 Āzenes 16/20 – 131 notiks lekcija «Būvniecības drošība. I daļa»
  • trešdien, 24. septembrī no plkst. 12.30 līdz 14.05 Āzenes 16/20 – 131 notiks lekcija «Būvniecības drošība. II daļa» 
  • ceturtdien, 25. septembrī no plkst. 16.30 līdz 18.05 Āzenes 16/20 – 133 notiks lekcija «Būvniecības produktivitāte»

Vieslekcijas varēs vērot tiešraidē

    RTU Komunikācijas nodaļa

    Kopīgot rakstu

    Informācija par rakstu

    Publikācijas datums

    19. septembris, 2014 plkst. 9:37

    Līdzīgi raksti

    Universitāte

    Jaunumi