RTU aicina uz informātikas skolotāju konferenci

19. augusts, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina vispārizglītojošo un profesionālo skolu informātikas pedagogus uz gadskārtējo konferenci «Informācijas tehnoloģiju novitātes izglītībā 2014». Šogad konferencē iecerēts pārrunāt nepieciešamību jau pamatskolā skolēniem mācīt programmēšanu, tā sniedzot viņiem nepieciešamās pamatzināšanas, kas vēlāk palīdzēs arī veiksmīgi studēt augstskolā.

Konference notiks šā gada 21. augustā RTU centrālajā ēkā, Lielajā aulā, Kaļķu ielā 1, Rīgā no plkst. 9 līdz 18. To rīko RTU sadarbībā ar informācijas tehnoloģiju uzņēmumu «Accenture Latvija».

«Patlaban skolēni mācību priekšmetā «Informātika» galvenokārt apgūst datorlietošanas prasmes — programmu izmantošanu, nevis to radīšanu — programmēšanu. Tas viņiem rada maldīgu priekšstatu par to, kas ir informātika, un seko vilšanās un pārpratumi, kad vidusskolu beidzēji augstskolā izvēlas studēt informācijas tehnoloģijas,» saka RTU Sagatavošanas kursu nodaļas vadītājs un Latvijas Informātikas skolotāju asociācijas (LISA) valdes priekšsēdētājs Oskars Lūsis.

Konferencē tiks apspriests LISA priekšlikums informātiku sākt mācīt, sākot no 2. klases. O. Lūsis ir pārliecināts, ka skolēniem ir pa spēkam apgūt programmēšanu vecumam atbilstošā līmenī, bet skolotājiem — to mācīt.

Pasākuma beigās iecerēts pieņemt rezolūciju, akcentējot, ka informācijastehnoloģiju gadsimtā ir nepieciešams skolēniem mācīt ne tikai programmulietošanu, bet rosināt viņus pašiem radīt jaunas datorprogrammas, tā jau skolas laikā veicinot jauniešu nopietnu pievēršanos programmēšanai, kas vēlāk varētu kļūt par viņu nākotnes karjeras pamatu.  

Lai parādītu, ka Latvija informācijas tehnoloģiju jomā ir konkurētspējīga starptautiskajā arēnā, konferencē ar saviem veiksmes stāstiem dalīsies trīsdimensiju printeru ražotājuzņēmuma SIA «Mass Portal» līdzīpašnieks Jānis Grīnhofs un Latvijā tapušā pasaules vadošā datu vizualizācijas rīka «Infogr.am»izveidotāji. Savukārt par informātikas apgūšanu augstskolā — iespējām, problēmām un tendencēm — stāstīs RTU asociētais profesors Agris Ņikitenko.

Sagaidāms, ka konferencē piedalīsies aptuveni 200 informātikas skolotājuno visas Latvijas. Daļa no viņiem jau ir izmantojusi iespēju īsi pirms mācību gada papildināt savas zināšanas  un apgūt programmēšanas pamatus uzņēmuma «Accenture Latvija» un tā sadarbības partneru organizētajos bemaksas kursos. Tie ietilpst projektā «Start (IT)»,kura mērķis ir veicināt skolēnu interesi par informātiku, kā arī palielināt to skolēnu skaitu, kas informātikas priekšmetu apgūst padziļināti.

  Konferences programma

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

19. augusts, 2014 plkst. 10:15

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi