RTU studente iegūst AS «Latvijas balzams» stipendiju

23. jūlijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātes (RTU IEVF) maģistrante Santa Strode ir viena no divām studentēm, kura ieguvusi AS «Latvijas balzams» stipendiju 700 EUR vērtībā, kas piešķirta pirmo reizi. Studentes izstrādāja savus maģistra darbus par ražotājam aktuāliem tematiem.

RTU IEVF maģistrante Santa Strode veica pētījumu par tematu ««Latvijas balzama» produktu līnijas ietekmes uz vidi izvērtējums», izvēloties pētīt «Rīgas Melnā balzama» un atvasināto produktu ietekmi uz vidi visā produkta dzīves cikla laikā. Savukārt Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes absolvente Lauma Magone analizēja brendija stabilitāti ietekmējošus faktorus. Darbu izstrāde notika sadarbībā ar uzņēmuma speciālistiem.

«Pētījumā tika atklāta ar ražošanas procesu saistīta komponente, kas ir saistoša ne tikai uzņēmumam, bet arī sabiedrībai kopumā. Proti, daži no sadarbības partneriem - izejvielu piegādātāji un pakalpojumu sniedzēji - ir ne tikai kvalitātes un izmaksu ziņā izdevīgi, bet arī apkārtējai videi draudzīgi. Plānojam sadarboties arī turpmāk, jo līdzšinējais darbs ir bijis veiksmīgs. Man svarīgi, lai darbs ir noderīgs un reāli pielietojams, kā arī darba izstrādes process – konsultācijas ar uzņēmuma darbiniekiem un pieeja nepieciešamajai informācijai. Uzņēmumam – rezultāts, lai uzlabotu tā sniegumu vides jomā,» stāsta Santa Strode.

Kā norāda AS «Latvijas balzams» komunikācijas vadītāja Dana Hasana, ietekmes uz vidi noteikšana ir sarežģīts process, un studentei savā darbā bija izdevies rast strukturizētu pieeju šī jautājuma pētīšanai, izanalizēt esošo situāciju un sniegt ieteikumus pilnveidojumiem. «Pētījumu rezultātā tapušie secinājumi un ieteikumi tiks izmantoti mūsu uzņēmuma darbā, un šī visnotaļ ir lieliska pieredze, kuru turpināsim,» stāsta D. Hasana.

AS «Latvijas balzams» stipendiju fonds tika iedibināts sadarbībā ar RTU Attīstības fondu pērnā gada rudenī  ar mērķi stimulēt interesi par tehnisko nozaru studijām un aktualizēt jautājumus, kuri ir būtiski Latvijas ražotājiem. Stipendiju konkursā varēja pieteikties RTU un LLU maģistratūras studenti ar labām un izcilām sekmēm.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

23. jūlijs, 2014 plkst. 16:18

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi